Search

Top 5 novih domaćih albuma

Top 5 novih domaćih albuma

Očekuje nas bogata diskografska jesen

Tekst: Tina Kovačiček

Image: Foto: PR

Top 5 novih domaćih albuma (фото 1)

Kraj 2013. godine bit će plodonosan za hrvatsku diskografiju jer najavljeno je preko 30 novih albuma domaćih izvođača. Mi smo odabrali nama najzanimljivije, od kojih su neki već objavljeni, dok druge željno iščekujemo u skoroj budućnosti. Izgleda da je kreativa na strani muškog spola jer su na našoj listi ovog puta samo glazbenici. Uživajte u novim zvukovima!

Boa: "Indigo"

Krajem studenog izlazi novi album grupe "Boa" na kojem će se naći suradnje s glazbenicima poput Massima, Ivane Kindl te bonus izvedbe s uspješnog koncerta Boe u Vip clubu. Tijekom rada na novom albumu provlačila se priča o sretnim vremenima zagrebačkog "Novog vala" kada je vladala neponovljiva kreativna atmosfera, a iz te se ideje rodio duet s Massimom za pjesmu "Pravo vrijeme".

Psihomodo pop

Svoj novi album jedan od vječnih bendova domaće rock scene Psihomodo pop, najavio je već singlovima "Zločest kao pas" i najnovijim singlom "Donna". Izlazak albuma očekuje se početkom 2014. godine, a ujedno će obilježiti i njihovih prvih trideset godina glazbenog postojanja.

Filip Dizdar: "I dalje sanjam..."

Nakon tri godine rada, prvi studijski album Filipa Dizdara ugledao je svijetlo dana. Na novom albumu "I dalje sanjam...", koji sa sobom nosi 13 skladbi, susrećemo se sa suradnjom mnogih priznatih imena iz glazbenog svijeta, pa su se tako među glazbenim producentima i autorima našli i Aljoša Šerić, Ivan Dečak, Ante Perković, Dino Šaran, Bruno Vujanović, Igor Vujanović, Zvonimir Dusper, Andrej Lončavić, Alan Dović i Mislav Žabarović.

Radio Luksemburg: "100 metara do sreće"

"Ispod kože", naziv je novog singla i video spota grupe Radio Luksemburg kojim najavljuju svoj drugi studijski album "100 metara do sreće" koji će biti objavljen krajem ovog mjeseca. U nešto obnovljenoj postavi članovi Radio Luksemburga na svom novom singlu surađuju s Mladenom Bodalecom, a glazbenici se već dobro poznaju jer su svojedobno nastupali i kao predgrupa Prljavom kazalištu.

Goran Rukavina: "Promjene"

Goran Rukavina surađivao je s čitavim nizom glazbenika kao što su Elvis Stanić Group, Tamara Obrovac, Zdenka Kovačiček Quartet, Lasse Lindrgen Big Band, Edin Karamazov Quartet, Oliver Dragojević, Nina Badrić, Marko Tolja i mnogi drugi, a sada je došlo vrijeme i za njegov prvi autorski album "Promjene". Album je kombinacija jazzerskih i blueserskih, do prijemčivih pop melodija namijenjenih široj publici. Koncertna promocija albuma Gorana Rukavine održat će se 28. studenog u Kinu Grič. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više