Traži

Bend kojeg volimo: London Grammar

Bend kojeg volimo: London Grammar

Tipična engleska priča

Tekst: BURO.


Fotografija: Foto: Büro247.ua

London Grammar

Trojac koji stoji iza imena London Grammar otkrili smo zahvaljujući suradnji s trenutačno popularnim duetom Disclosure i pjesmi "Help Me Lose My Mind" te shvatili kako mladi bend ima još mnogo toga za pokazati. Prepoznala je to i Britanska fonografska industrija (British Phonographic Industry) te ih nominirala za nagradu Brit Awards 2014. u kategoriji Debitant godine.

London Grammar su troje Britanaca s tipičnom pričom iza svojeg nastanka. Hannah Reid, Dan Rothman i Dot Major upoznali su se na fakultetu u Nottinghamu, nekoliko godina svirali u klubovima za prijatelje te kroz godinu dana postali popularni putem Interneta čemu je pogodovala već spomenuta suradnja s Disclosureom.

Njihova glazba ugodan je dodatak elektronskoj sceni, stvaraju melankolične emotivne pjesme uz kvalitetan elektronski beat. Nastali su iz tipične britanske tradicije pisanja pjesama, a svojim stvaralaštvom u određenoj mjeri podsjećaju na the XX i Jessie Ware. Vokal Hannah Reid zaslužuje posebnu pozornost - istovremeno odriješit, nježan i inspirativan. Iako možda nedovoljno inovativni u usporedbi s nekim drugim predstavnicima stila, njihova glazba je uistinu ugodna zvučna kulisa.

Tekst: D.Č.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar