Search

Glas koji osvaja na prvo slušanje

Trixie Whitley

Tekst: Tina Kovačiček


Image: Foto: Stefan Van Fleteren,
trixiewhitley.com

Već prvi taktovi "Breathe you in my dreams" Trixie Hawley jednoglasno su osvojili cijelu Büro 24/7 redakciju

Već prvi taktovi "Breathe you in my dreams" glazbenice Trixie Hawley jednoglasno su osvojili cijelu Büro 24/7 redakciju. I nismo jedini jer ova mlada belgijska glazbenica, sa stalnom adresom u Brooklynu, već ima popriličan broj obožavatelja. Prepoznat ćete u njoj snagu i boju glasa kakvim je svojedobno oduševila Adele, ali u slučaju Trixie Whitley prisutan je svježiji zvuk, jer tek joj je 26 godina.

Kao kćer poznatog američkog glazbenika Chrisa Hawleyja, Trixie je odrastala uz glazbu te se još kao mala s ocem preselila u New York iz rodne Belgije. Gostovala je na nekoliko njegovih albuma te upijala talent oca glazbenika. 

Glas koji osvaja na prvo slušanje (фото 1)

Izdala je tri vlastita EP-a, a članica je benda Black Dub koji je izdao istoimeni debitantski album. Njihova je glazba kombinacija dub, blues, soul i rock glazbe, u kojima se ova mlada glazbenica bojom glasa sjajno pronalazi. Tijekom 2010. i 2011. bend je bio na svjetskoj turneji, nakon koje se Trixie vratila u studio kako bi završila svoj solo debitantski album Fourth Corner koji je izašao početkom godine na svjetskom trzištu. Danas su se već za njezin nastup izborili svi poznatiji svjetski festivali, a mi bismo ju baš voljeli čuti uživo! 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više