Search

Glazbenik u kojeg ćete se zaljubiti

Glazbenik u kojeg ćete se zaljubiti

Matthew Hemerlein, poznatiji kao Lo-Fang

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ua

Lo-Fang

Glazbeni svijet se postojano razvija i stalno u njemu nalazimo nova imena vrijedna pažnje. Jedno od njih je najsvježiji potpisnik izdavačke kuće 4AD, američki glazbenik Matthew Hemerlein, poznatiji kao Lo-Fang kojeg je Büro 24/7 nedavno uvrstio u nove mlade glazbene nade na koje treba obratiti pozornost. 

22-godišnji dečko iz Los Angelesa svoje je obrazovanje dobio na Glazbenoj akademiji tako da između ostalog zna svirati gitaru, violončelu i fortepiano, a trenutno jedna od najpopularnijih glazbenica Lorde njegovu pjesmu #88 uvrstia je među svoje omiljene u 2103. godini. Toliko je dobar da su ga zapazili u izdavačkoj kući 4AD te je svoj debitantski album imao prilike snimati po cijelom svijetu - od Kambodže do Nashvillea. Njegova glazba je intiman pop koju možemo smjestiti negdje kod Jamesa Blakea gdje klasični akustični eksperimenti u kombinaciji s basom i elektronikom stvaraju osjećajan i senzualan zvuk.

Od drugih se glazbenika Lo-Fang razlikuje osjećajem za mjeru i odsustvom nepotrebnih koraka u svojoj lirici, njegovo vokalno klasično obrazovanje vidljivo je u svakoj minuti. Dok ovakav tip intimne glazbe još ima snage svidjeti se publici, Lo-Fang može računati na uspjeh, a i njegov veliki ugovor ovdje ima veliku težinu. Zato možemo očekivati da ćemo u predstojećoj godini još puno o njemu čuti.

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više