Search

Glazbeno otkriće: Banks

Nova diva elektronskih zvukova


Image: Foto: Banks Facebook

Mlada glazbenica iz Los Angelesa odaziva se na jednostavno ime Banks. Što je više nego dovoljno jer kad je otkrijete lako ćete se uvući u njezin eteričan svijet elektronskih zvukova i tekstova o ljubavi. I nećete je moći prestati slušati - bar se to dogodilo redakciji Büro 24/7. I ne samo nama. Banks je u posljednjih nekoliko mjeseci proglašena najzanimljivijim imenom glazbene scene u mnogim svjetskim medijima, između ostalih i Soundguardianu i Vogueu, a Interview Magazine opisao ju je kao pravo glazbeno otkriće. Sve je krenulo sa singlom Before I Ever Met You koji je Banks objavila na svom Soundcloudu. 

Pomalo mračan zvuk, isprekidanih elektronskih beatova, vođen jedinstvenim dubokim vokalom prekrasne Banks koja pjeva o ljubavi, izazvao je veliki interes publike. Zvijezda je rođena! Banks je nastavila snimati u svom stilu ostavljajući iza sebe dozu misterioznosti. Tako su nastali genijalni crno-bijeli spotovi prateći njezin, sada već prepoznatljiv, stil. Priznat ćete da podsjeća pomalo i na fashionisticu Oliviju Palermo.

Banks je sama naučila svirati klavir, pjeva i piše tekstove, a glazbom se počela baviti s 15 godina kada je na dar dobila klavijature kao igračku. Kao svoju najveću inspiraciju navodi Fionu Apple, prvenstveno zbog snažne ženske energije. Zbog nje je shvatila, kako sama kaže, koliko smo svi moćni i koliko to mogu emocije biti. Iako je rijetkost da mlada glazbenica bez puno glazbenih tragova iz prošlosti stekne u kratko vrijeme toliku popularnost, kada čujete Banks nije vam teško u to povjerovati. Visina njezinog glasa doseže Erykah Badu, dok bojom podsjeća na Fionu Apple, a stilski se miješa s elementima R&B-a i elektronskih zvukova, upotpunjujući ih zavodljivom estetikom. Banks nas je, jednom riječju, osvojila! 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više