Search

Modeli u pjevačkim vodama

Modeli u pjevačkim vodama

6 modela koji su pistu zamijenili glazbenim studijem

Tekst: BURO.


Prošlog tjedna je britanski model i pjevačica Karen Elson objavila kako će izdati novi album. No, ona ni izdaleka nije jedini model koji se okušao u glazbenim vodama. Saznajte tko je još privremeno zamijenio modnu pistu glazbenim studijem!

Karen Elson

2004. godine Karen se odlučila okušati u drugoj stvaralačkoj sferi. Sama je napisala nekoliko tekstova i osmislila glazbu koristeći svoju staru gitaru. U roku godinu dana udala se za glazbenika Jacka Whitea i izdala album "The Ghost Who Walks" koja je izazvala mnoštvo pozitivnih kritika. Mnogi su zaključili da bi se nakon razvoda od Jacka Karen mogla oprostiti od glazbe, ali prošloga tjedna je izjavila kako priprema novi album.

Abbey Lee Kershaw

Ne znaju mnogi kako je Australka Abbey Lee Kershaw još davnih dana osnovala svoj bend Our Mountain. Čak je nekoliko puta zamijenila pistu nastupom sa svojim bendom, pokazujući tako odanost grupi. Nedavno su Inez Van Lamsweerde i Vinoodh Matadin angažirali njen bend za snimanje Balmain videa, što samo pokazuje kako modeli uvijek ostaju usko vezani uz svoje prvotno zanimanje.

Twiggy

Supermodel i legenda 60-ih, Twiggy je počela pjevati nakon završetka modne karijere. U svojoj glazbenoj karijeri ona je snimila 21 album, što je vrlo zavidan broj. Jednom prilikom je za časopis Rolling Stone izjavila: "Glazba je oduvijek važan dio mog života. Postala sam popularna kao model, ali paralelno sam oduvijek i pjevala. Volim svoj život jer imam mogućnost raditi što mi se sviđa".

Grace Jones

Muza Andyja Warhola u jednom je trenutku shvatila kako bi uz njega mogla razviti svoj pjevački talent te je na kraju krajeva i zapjevala. Razradila je neobičan i neponovljiv stil, koji je postao inspiracija za nadolazeće generacije scenskih performera.

Carla Bruni-Sarkozy

Carla je pjevala oduvijek, prije modne piste i prije udaje za Nicolasa Sarkozyja, a čak i nakon toga. Prvi album je izdala 2000. godine, a na njemu se nalaze vlastite skladbe na talijanskom i francuskom jeziku. Nakon udaje izdala je treći album koji je publiku privukao otvorenim tekstovima, ali nažalost ne i glazbenim ostvarenjem.

Milla Jovovich

Navikli smo Millu vidjeti u glumačkim vodama, ali mnogi ne znaju za njenu glazbenu karijeru. Izdala je već 2 albuma, a kao i Karen, već godinama svira gitaru. No, za razliku od Kareninog noir zvuka, Milline pjesme su ipak nježnije, ali to ne znači da su manje zanimljive ili kvalitetne.

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više