Search

Pjevačice koje obaraju svojim modnim stilom

Pjevačice koje obaraju svojim modnim stilom

Grimes, Azealia Banks, Caroline Polachek i Sky Ferreira

Tekst: BURO.

Na glazbenoj sceni su se pojavile četiri mlade pjevačice čije karijere se uspješno razvijaju ukorak s njihovim osebujnim modnim stilom, a time uistinu pretendiraju na tron Madonne, Florence Welch ili Lady Gage.

Grimes

Pjevačice koje obaraju svojim modnim stilom (фото 1)

Kanadska glazbenica Claire Boucher je u godinu dana ubrzanim tempom uspjela proći nekoliko karijernih etapa - početkom 2012. godine za Grimes su znali samo ljubitelji avangardne elektronike, a stilski nije bila ni približno razvijena kao sada. Nakon spota za pjesmu "Genesis", počela su nadmetanja za naslovnice modnih časopisa i Claire je u vrlo kratkom roku postala apsolutni hit. Čak je i Donatella Versace nedavno priznala kako je zaljubljena u njen stil, a i dobila je priliku kao jedna od voditeljica na ceremoniji MTV Video Music Awards što samo potvrđuje njen status.

Azealia Banks

Pjevačice koje obaraju svojim modnim stilom (фото 2)

Azealia Banks se na glazbenoj sceni pojavila jednako naglo kao i Grimes, a i istom brzinom postala modna ikona. Iako u prvom spotu predstavlja svoju pojavu u potpuno prirodnom stilu, upravo ju je tada zamijetio Karl Lagerfeld i u njoj prepoznao novog favorita. Nakon toga su krenule naslovnice časopisa, a popularnost miss Banks je samo nastavila rasti. Na nastupima se izmjenjuju kreacije Maison Martin Margiela, Comme des Garçons i Dolce & Gabbana, dok Azealia sve češće mijenja boju kose te vrlo eklektično kombinira lookove u svakodnevnom životu. 

Caroline Polachek

Pjevačice koje obaraju svojim modnim stilom (фото 3)

Veliki uspjeh bruklinskog kolektiva Chairlift djelomično je zasluga pjevačice Caroline Polachek čiji je izgled zaokupio i Karla Lagerfelda. Caroline je zauzvrat nosila reviju modne kuće Chanel za sezonu proljeće/ljeto 2013., ali nije forsirala omogućenu modnu karijeru. Nastavila je pisati pjesme i baviti se glazbom, iako časopise poput Voguea povremeno krasi naslovnica s vokalisticom benda Chairlift. 

Sky Ferreira

Pjevačice koje obaraju svojim modnim stilom (фото 4)

Dvadesetogodišnji model, glumica i pop zvijezda još je u 17. godini potpisala ugovor s izdavačkom kućom te počela sudjelovati u svijetu mode, tako da je danas teško tvrditi koja sfera joj je donijela popularnost. Hedi Slimane fotografirao ju je za lookbook pre-fall kolekcije Saint Laurent, a Terry Richardson za spot njene pjesme "Red Lips". Sky Ferreira je pop zvijezda nove generacije, ere društvenih mreža i brze slave. Bez obzira na godine, Sky je već snimala i kampanje za Forever 21, Adidas i Calvin Klein, a to je samo početak.

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više