Search

Poslušajte ove mlade glazbene nade

Poslušajte ove mlade glazbene nade

5 talentiranih glazbenika u usponu

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ru

Haerts

Haerts

Mladi, perspektivni, talentirani i odlučni u pokoravanju glazbenog Olimpa. Tko je među novim glazbenim licima koja će vladati ljestvicama ove godine? Lo-Fang, SZA, Haerts, Sampha i Holychild nalaze se na našem popisu mladih glazbenih nada koje vrijedi poslušati.

Lo-Fang

Lo-Fang

Elektronska scena, čija popularnost raste iz godine u godinu, dopunjena je još jednim predstavnikom jačeg spola u liku Matthewa Hamerleina, koji nastupa pod pseudonimom Lo-Fang. Matthew je spretan u sviranju mnogih instrumenata - svira violinu, violončelo, klavir i kontrabas, a ima i upečatljiv glas. Debitantski album Lo-Fanga izaći će već 24. veljače pod nazivom "4AD", a naslovne pjesme s albuma bit će "Blue Film" te "#88" koju vam donosimo u nastavku.

SZA

SZA

23-godišnja SZA iz New Jerseya, prva je djevojka koja je potpisala ugovor s izdavačkom kućom Top Dawg Entertainment Kendricka Lamara. Tekstovi pjesama su joj mahom ljubavni, a mnogima koji čuju pjesme mlade romantične djevojke bit će bliska ova tema. Iza SZA nalazi se jedan mini album te nastupi s kolegom reperom Kendrickom Lamarom, a kada ćemo moći očekivati puni album još se ne zna.

Haerts

Haerts

Sudionici kvinteta iz Brooklyna multinacionalnog su podrijetla. Debitantski singl objavljen im je 2012. godine i u trenu je osvojio radio stanice SAD-a, no van granica kontinenta se nisu uspjeli probiti. 2013. je njihova pjesma "All The Days" proglašena pjesmom ljeta prema časopisu Elle, a jesenas su odmah i objavili mini album. Synth-pop s očaravajućim ženskim vokalom odvodi nas u neka zamišljena mjesta i potpuno opušta.

Sampha

Sampha

Sampha je 24-godišnji britanski pjevač, glazbenik i producent kojeg smo zamijetili prvenstveno u suradnji s elektro-genijalcima SBTRKT. Iako se glazbom bavi već 5 godina, proslavila ga je tek prošlogodišnja suradnja s Drakeom i Beyoncé, a njegov baršunast glas naprosto obožavamo slušati. Osvojio je playliste svih ljubitelja hip-hopa, ali s elektroničkim prizvukom koji mu daje svježinu. Uistinu intrigantan, poslušajte!

Holychild

Holychild

Losanđeleški duet dašak je svježeg zraka u svijetu pop glazbe. Nenametljiva i bezbrižna glazba ima zvonki vokal, a samostalno snimljena videa za pjesme "Playboy Girl" i "Best Friends" privukla su zanimanje velikih izdavačkih kuća. Njihov album izlazi u ožujku, a Holychild su već rezervirali i neki od najvećih svjetskih glazbenih festivala.

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više