Search

Uživajte ovog Božića uz specijalna glazbena izdanja

Uživajte ovog Božića uz specijalna glazbena izdanja

Pregled najzanimljivijih božićnih albuma

Image: Foto: Menart promo

Da bi Božić pred nama bio potpuno potrebna vam je dobra glazbena podloga. Pred vama je odabir trenutno najboljih božićnih albuma koje možete pronaći i na hrvatskom tržištu. Iako su "velika" imena izostala i dalje je izbor albuma zanimljiv.

Leona Lewis - Christmas, With Love

Kao i većina "zvijezda" proizašlih s talents show scene, ni Leona Lewis ne pokazuje simptome bogzna kakve dugotrajnosti. Šteta, jer albumi su joj sve bolji, a sve manje uspješni i teško da će božićni uspjeti promijeniti tu silaznu putanju, ma koliko dobar bio... Leonina formula je 3+7 (originala + klasika), a zvuk je vesela i glasna, prilično precizna rekreacija antologijskog, pola stoljeća starog spectorovskog božićnog zvučnog zida, s časnim izuzetkom prilično neobjašnjive "kastrato" verzije Schubertove "Ave Marije".

Najbolje pjesme: Originali "One More Sleep" i "Mr. Right" plus "Christmas (Baby Please Come Home)" upravo Phila Spectora...

Ocjena: 6,5/10
Datum izlaska: 2. prosinca

Mary J. Blige - A Mary Christmas

Na svom 11. albumu i prvom božićnom Mary J. Blige optirala je odigrati old school - što znači da nema za ovu priliku napisanih originala, samo provjerena klasika. No za takav pristup u kojem ne nudiš nove stvari moraš imati iznimno jak album besprijekorne interpretacije i ništa slabijih aranžmana... Mary J. Blige ima savršen omjer dobrog i onog drugog - savršen soul glas i finu, staromodnu big band produkciju iskusnog Davida Fostera. Jedina zamjerka je zaista previše očigledan izbor pjesama, bez ijednog barem malog iznenađenja.

Najbolje pjesme: "My Favorite Things"

Ocjena: 7,5/10
Datum izlaska: 15. listopada

Erasure - Snow Globe

Petnaesti album u 28-godišnjoj karijeri britanskih electro pop veterana njihov je prvi božićni, a na njemu su se odlučili za miješanu varijantu - pola božićne klasike, pola originalnih stvari... Erasure su Božić provukli kroz svoj prepoznatljiv zvuk kojim se bez većih nadograda služe još od svojih početaka i to još kako-tako funkcionira u prvih nekoliko stvari, no onda sve postane prilično zamorno, a pogotovo su bljedunjavo ispala njihova čitanja božićnih standarda.

Najbolje pjesme: "Bells Of Love" ("Isabelle's Of Love")

Ocjena: 5/10
Datum izlaska: 11. studenog

Cijelu listu najzanimljivijih božićnih albuma pročitajte na tportalu.

Autor: Ivan-Vanja Runjić

Related articles

Buro 24/7 Selection

više