Search

Što ćemo slušati ovog rujna?

Što ćemo slušati ovog rujna?

Janelle Monáe, Justin Timberlake, The Weeknd...

Tekst: BURO.


Ove jeseni, točnije u rujnu, obožavatelje raznih glazbenih pravaca čekaju mnogi zanimljivi događaji. Naime, mnogi izvođači će uskoro izdati svoje nove albume čije naslovne singlove već nekoliko tjedana slušamo. Koji od njih ćete vi obavezno preslušati?

Nine Inch Nails - Hesitation Marks / 3. rujna

Što ćemo slušati ovog rujna? (фото 1)

Trent Reznor je u ovo desetljeće ušao kao starješina alternativne kulture. On je prvi kome će se David Fincher obratiti za stvaranje glazbe za novi film i prvi koga će nazvati Josh Homme kada želi oživjeti Queens of the Stone Age. Kroz refleksije se prisjeća 1994. godine i albuma "The Downward Spiral", koji je postao simbolom noir rocka. S novim albumom "Hesitation Marks" je priča o tome kako se ovisnik koji nije volio samoga sebe uzdignuo iznad svega i postao umjetnik i inovator; živa legenda.

Janelle Monáe - The Electric Lady / 10. rujna

Što ćemo slušati ovog rujna? (фото 2)

Soul diva Janelle Monáe se u svojim novim pjesmama preselila u znanstveno-fantastičan svijet budućnosti gdje roboti i ljudi funkcioniraju zajedno u društvu, a pjevačica se nalazi između ta dva pola. Kroz priču progovara o pravima manjina, što smo već mogli čuti u naslovnom singlu "Q.U.E.E.N." s nadolazećeg albuma. A na njemu su radili Prince, Erykah Badu, Solange, Miguel i Esperanza Spalding, što je apsolutno odličan tim za stvaranje kvalitetnog zvuka.

The Weeknd - Kiss Land / 10. rujna 

Što ćemo slušati ovog rujna? (фото 3)

Slegla se prašina oko debitantskog albuma i mixtapeova mladog kanadskog izvođača Abela Tesfayea, poznatijeg pod imenom The Weeknd, koji je među prvima počeo oživljavati zapušten zvuk istinskog R&B-a. Nakon što ga je javnost zamijetila, Abel je ubrzo počeo surađivati s velikim imenima hip-hop scene, kao što su Drake, Wiz Khalifa i Jessie J, ali time se odmaknuo od svog originalnog zvučanja. Nadamo se kako će se u novom albumu vratiti upravo tome - laganim melodijama i značajnijem tekstu. U protivnom "Kiss Land" možda neće polučiti željeni uspjeh.

Drake - Nothing Was the Same / 17. rujna

Što ćemo slušati ovog rujna? (фото 4)

Drake glasi kao jedan od rijetkih hip-hop izvođača s integritetom, njegovi citati o poštivanju žena već su postali slavni, a za to često zahvaljuje svojoj majci. Koliko je to sve dobro smišljen PR, ne možemo znati, ali činjenica je da su na novom albumu surađivala neka od najvećih imena žanra - Sade, James Blake, Justin Timberlake i Rihanna. Čak i ako album ne dostigne veličine poput "Yeezusa" Kanyea Westa ili "Magna Carta Holy Grail" Jay-Z-ja, sigurno će se "Nothing Was The Same" puno pričati ovoga rujna.

CHVRCHES - Bones of What You Believe / 24. rujna

Što ćemo slušati ovog rujna? (фото 5)

Škotski elektro-pop dvojac CHVRCHES proveo je ljeto na turneji s Depeche Mode, nastupaju na festivalima, a uskoro im izlazi i debitantski album. Obećaju kako će bit dublji, zanimljiviji od dosadašnjih uradaka i orijentiran na slušatelja. Pričekajmo izlazak albuma da vidimo koliko će se držati obećanja.

Justin Timberlake - The 20/20 Experience: 2 of 2 / 30. rujan

Što ćemo slušati ovog rujna? (фото 6)

Ovog proljeća Justin Timberlake je vratio svoj naziv kralja popa i pokazao kako čak i pomalo zaboravljeni producent Timbaland ima još mnogo toga za pokazati. Prva mjesta na ljestvicama, mega uspješni hitovi, svjetska turneja... Sve je to dovelo do drugog dijela albuma. Za njega je odgovoran Questlove iz The Roots. Na albumu se nalaze sve one pjesme koje nisu ušle u izbor za prvi album. 

Oneohtrix Point Never - R Plus Seven / 30. rujna 

Što ćemo slušati ovog rujna? (фото 7)

Daniel Lopatin je svoj eksperiment nove elektronske scene doveo do savršenstva, njegova glazba je toliko prirodna i izaziva poseban osjećaj. Album "R Plus Seven" će biti jednako destruktivan, privlačan i nadrealan u svom iskrivljenom i nestvarnom svijetu. Oneohtrix Point Never produžuje rad Boards of Canada i TNGHT.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više