Search

Tinejdžerica Lorde u osvajanju glazbenog svijeta

Tinejdžerica Lorde u osvajanju glazbenog svijeta

Sirovi talent 16-godišnje glazbenice


Image: Foto: Lorde Facebook

Otkrivena dok je imala samo 13 godina, na školskom glazbenom natjecanju, i danas još uvijek iznimno mlada, 16-godišnjakinja Ella Yelich-O'Connor, hrvatskog podrijetla, pravo je osvježenje u svijetu glazbe. Porijeklom iz Novog Zelanda, svoje umjetničko ime Lorde zamislila je kao feminiziranu verziju aristokratske titule Lord, a pjesme je počela pisati još prije nekoliko godina, budući da pod utjecajem majke pjesnikinje odmalena obožava čitati.

Ova tinejdžerka samouvjerena je i izravna, a glazba minimalistička, upotpunjena njezinim čistim glasom. Njezine pjesme, za koje sama potpisuje testove, ne bave se glamuroznom stranom glazbe ni bogatstvom, kao što je slučaj kod mnogih poznatih repera, nego stvarima s kojima se može poistovjetiti. Tako u pjesmi Royals ''proziva'' poznate glazbenike za preveliko naglašavanje raskoši.

Tinejdžerica Lorde u osvajanju glazbenog svijeta (фото 1)

Još uvijek u školi, Lorde je ovog ožujka objavila EP The Love Club, dok je nedavno najavila kako će njezin prvi studijski album izaći 30. rujna, a uskoro kreće i na prvu međunarodnu turneju. O njoj su pisali Interview i NME, a pjesmama Royals i Tennis Court ostavila je snažan dojam na mnoge glazbenike (Grimes ju spominje putem Twittera, dok je Weeknd obradio Royals) i kritičare. Poslušajte ih i vi!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više