Search

Spotovi po kojima ćemo pamtiti ovu godinu

Spotovi po kojima ćemo pamtiti ovu godinu

Justin Timberlake, Paul McCartney, Solange, Arcade Fire...

Tekst: BURO.

Image: Foto: Büro247.ru

Justin Timberlake - "Suit & Tie"

Odijela Tom Ford, rasplesani Thom Yorke, mnoštvo slavnih, prvi 24-satni video u svijetu i mnogo drugih stvari ostale su zapamćene u glazbenom svijetu ove godine. Odabrali smo 10 spotova koji su se ove godine pregledavali dok su se pjesme vrtjele u radijskom eteru, a koji su svojim detaljima i kreativnošću osvojili obožavatelje.

Justin Timberlake - Suit & Tie

Jedan od ovogodišnjih spotova koji su ušli u glazbeno i modno anale zasigurno je "Suit & Tie" Justina Timberlakea. Njome se vratio na glazbenu scenu na velika vrata sa savršeno skrojenim odijelima Tom Ford, djevojkama u outfitima 20-ih, odličnom koreografijom... Jednostavno, lako i s ukusom.

Paul McCartney - Queenie Eye

Spot s najviše zvjezdanih likova ove je godine snimio Paul McCartney. Koncentracija celebrityja po kvadratnom metru naprosto je zapanjujuća, a mi uvijek volimo gledati u kojim novim ulogama će se pojaviti Kate Moss, Johnny Depp, Jude Law, Meryl Streep i mnogi drugi.

Solange - Lovers In The Parking Lot

Solange Knowles koju smo ove godine imali priliku vidjeti na FOR 2013 festivalu na Hvaru, oduševljava svojim glasovnim sposobnostima te jednostavnom, a efektivnom koreografijom. Ovdje je cijela priča ispričana plesom i dokazano nam je da su 80-e još itekako žive.

Arcade Fire - Reflektor

Trijumfalni povratak Kanađana Arcade Fire označen je singlom "Reflektor" za koju su odmah snimljena dva spota. Prvi je interaktivan s mnoštvom boja i svjetla, čiji je glavni lik na kraju sam gledatelj. A drugi je snimio slavni fotograf Anton Corbijn i ispunio ga nadrealnim motivima stvorivši od njega gotovo umjetničko djelo.

Atoms For Peace - Ingenue

Atoms For Peace na svojem je albumu radio s istim timom s kojim je Radiohead izradio svoj "Lotus Flower. Još jednom vidimo rasplesanog Thoma Yorkea s plesačicom Fukiko Takase u divljem vrtlogu ritma suvremene plesne koreografije.

Bob Dylan - Like a Rolling Stone

Interaktivnim videom u formi televizijskog programa obilježena je jedna od kultnih pjesama Boba Dylana, pri čemu čak i sinkronizirano. Video je prepun zabavnih showova među kojima se nalazi jedna tiha oaza gdje nastupa sam Dylan.

Pharrell Williams - Happy

Već smo mnogo puta spomenuli prvi u svijetu 24-satni video za pjesmu "Happy" Pharrella Williamsa. Maraton dobre glazbe i plesa u kojem sudjeluju i mnogi slavni samo je jedna opcija. Ako želite službenu verziju spota možete u skraćenoj varijanti poslušati pjesmu samo jedan uz plesnu koreografiju samog Pharrella.

Yeah Yeah Yeahs - Sacrilege

Video "Sacrilege" pun je strasti i zabranjenih zadovoljstva i neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Proživjet ćete mnogo emocija od nevjerice do zanimanja, preko gađenja do straha. U svakom slučaju neponovljivo.

Woodkid - I Love You

"Danas ću vam ispričati priču o čovjeku koji je potonuo u hladne vode oceana nakon gubljenja voljene osobe. Priča je to o čovjeku koji je umro dva puta", govori svećenik na početku videa. Fascinantna ledena prostranstva, veličanstveni kadrovi i odlična, gotovo filmska glazba natjerat će vas da preslušate cijeli album ovog glazbenog genija.

Tame Impala - Mind Mischief

Video Tame Impale "Mind Mischief" dječačka je fantazija o prekrasnoj učiteljici koja se pretvara u ludu avanturu prema drugoj dimenziji gdje je se prostor i vrijeme spajaju u jedno.

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više