Search

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih

Nina Badrić, Massimo i Marija Husar održali koncerte na Dan zaljubljenih


Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 1)

Zagrebačka publika je sinoć, na Dan zaljubljenih, mogla uživati u odličnim koncertima na dvije različite lokacije. Massimo je i ove godine svojim fanovima poklonio koncert u rasprodanoj Tvornici kulture, a Marija Husar priredila je Valentinovo za pamćenje u dvorani Hypo centra. Nina Badrić nastupila je izvan granica Hrvatske te koncertom za Valentinovo počastila svoje vjerne obožavatelje u Sarajevu.

U prepunoj Tvornici kulture Massimo je oduševio svojim najvećim hitovima poput "Sjaja u tami", "Stranca u noći", ali i novim pjesmama s albuma "Dodirni me slučajno". Nakon unaprijed rasprodanog koncerta za Valentinovo, zakazan je i dodatni koji će svi oni koji su imali prilike nabaviti karte na vrijeme, doživjeti večeras, 15. veljače. Dodatni koncert možda je i najveća nagrada za 30 godina karijere koje Massimo slavi. Toliko je, naime, prošlo od objave prvog albuma Doriana Graya "Sjaj u tami" i tu činjenicu treba proslaviti vrhunskim koncertom. 

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 2)

Prije izlaska Massima i benda, na pozornici je, u akustičnoj varijanti, nastupio mladi kantautor Luka Belani. Luka je relativno novo ime na sceni, no prisutne je oduševio svojim velikim glazbenim potencijalom. Predstaviti nekog tako talentiranog pred publikom koja cijeni glazbu, autore i glazbenike, bio je znak podrške velikog majstora svima onima koji svoje mjesto u glazbi tek traže.

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 3)

Koncert je otvorio aktualni radijski singl "Gdje smo sad", a Massimo je još jednom pokazao da osim odličnih vokalnih sposobnosti, fantastično svira i gitaru, te da su u pravu svi oni koji smatraju da mu taj instrument savršeno leži. Svakog člana svog pratećeg benda, Massimo je posebno predstavio: Borisa Popova (udaraljke), Marka Matoševića (bubnjevi), Dalibora Pipu Matoševića ( gitare/vokal), Aleksandra Ismailovskog (klavijature), Gorana Delača (bas), Marka Firsta (violina/gitara) i dvije prateće pjevačice - Martinu Majerle i Vanesu Mišić. Isti je to bend koji je i prošle godine 'protutnjao' Tvornicom kulture, ali s tom razlikom što je ove godine taj zvuk dodatno oplemenjen zvucima gudača: Helena Ivezić (violina), Valentina Protolipac (viola) i Klara Romac (cello).

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 4)

Opći je dojam da je glazbeni dio koncerta ponovno dignut za jednu stepenicu više, a jako puno pažnje i priprema posvećeno je vizualnom dojmu koncerta. Koncert je završio nakon više od dva i pol sata sa zvucima pjesme "Krug u žitu", a potom je organizirano druženje Massima i fanova te potpisivanje novog, live CD-a "live@tvornica"Svi oni koji su na vrijeme osigurali svoje ulaznice za večerašnji koncert, moći će se i sami uvjeriti u superiornost zvuka i slike. Uoči rasprodanog koncerta Massimo nije krio oduševljenje; „Što reći? Prevelika je sreća to što radimo još jedan koncert. Kada čovjek ima takvu bazu fanova koji su spremni sebi osigurati kartu za koncert, dobijem dojam da sam na dobrom putu i to mi je velika nagrada za sve ono što sam radio do sada. To su predivna saznanja kada se, radi interesa, moraju otvarati novi koncertni datumi, koji i mene i Aquarius Records tjeraju da razmišljamo o većim koncertnim prostorima".

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 5)

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 6)

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 7)

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 8)

Istovremeno na drugom kraju gradu, točnije u Hypo centru, Marija Husar priredila je Čarobnu ljubavnu priču. Već treću godinu zaredom, na gala koncertu u zagrebačkom Hypo centru, gosti su uživali u ljubavnom glazbenom putovanju. Mariji Husar su se na sceni pridružile i bivše Divasice Ivana Husar Mlinac i Maja Vučić, te njezini prijatelji glazbenici Gabi Novak, Luka Bulić, grupe Connect i Soulfingersi.

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 9)

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 10)

Dirnuta sam i preplavljena emocijama. Hvala ovoj divnoj publici koja je svojom energijom ovaj koncert učinila jednim od najljepših trenutaka mog života. Moji divni gosti ostavili su me bez riječi. Vjerujem da je ljubav onaj pokretač koji naš život čini ispunjenim i vrijednim življenja. Volimo jedni druge svakog jutra, svakog kišnog i tmurnog dana, i naravno dijelimo ljubav prema svima", izjavila je nakon završenog koncerta dirnuta Marija Husar.

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 11)

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 12)

U večeri ispunjenoj emocijama, poseban glazbeni repertoar vodio je publiku kroz razne glazbene žanrove, a vrhunske gastro delicije i probrana vina slavlju ljubavi pridodali su posebnu čar. U ovoj nesvakidašnjoj večeri Marija nas je odvela u svoj svijet emocija koje je podijelila s publikom i podsjetila da je ljubav vrijedna života.U najljepšim ljubavnim pjesmama na velikom koncertu u Hypo centru uživali su i brojni poznati iz društvenog života: glazbenica Ksenija Erker, glumac Vedran Mlikota, voditelji Luka Bulić te brojni drugi. Uoči Čarobne ljubavne pričeza Valentinovo je izašao i live CD s prošlogodišnjih nastupa u Hypo centru kojeg je Marija najavila novim singlom Kuća za pticeObrada stare ljubavne pjesme Gabi Novak već je osvojila radijske ljestvice diljem Hrvatske.

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 13)

Ksenija Erker i Marija Husar Rimac, Gabi Novak, Luka i Ana Bulić

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 14)

Maja Vučić i Ivana Husar Mlinac, Vjeko Rimac i Vedran Mlikota, Adnan Mehmedović i Adrijana Dejanović

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 15)

Nina Badrić sinoć je ispunila dvoranu Zetra u Sarajevu te oduševila sve prisutne. Nama ne treba Valentinovo da bismo se voljeli. Mi se volimo odavno i javno". Tim je riječima sinoć u olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu Nina otvorila koncert. Ljubitelji Ninine glazbe, kako mladi, tako i oni stariji, uživali su u Nininim starim i novim hitovima. Jednako su uživali i zaljubljeni parovi i samci, a Nina im je neumorno pjevala i plesala gotovo tri sata na oduševljenje publike. Neumorni su bili i Nina i publika koja ju je u stopu pratila, nagradivši je gromkim pljeskom za nevjerojatnu energiju kojom je zračila.

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 16)

Uslijedile su pjesme "Ako kažeš da me ne voliš", "Nebo", "Ti si mene”,"Ja za ljubav neću moliti”, a uz Ninu je prvo zapjevala gošća koncerta Maya Sar, a potom i Vanna koja je s Ninom izvela “Nek ti bude kao meni”. Posebno oduševljenje izazvalo je pojavljivanje Mirze Šoljanina, koji je s Ninom izveo duet "Duše su se srele", te "Ne mogu ti reći šta je tuga". Nina je na kraju kazala kako joj je večerašnji koncert trenutak kojeg će se uvijek sjećati, a energijom i emocijama kojima je oduševila sarajevsku publiku još jednom je pokazala da je istinska glazbena diva koju vole sve generacije.

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 17)

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 18)

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 19)

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 20)

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 21)

Odlični koncerti obilježili Dan zaljubljenih (фото 22)

Tekst: T.K.
Foto: PR 

Leave a comment

više