Search

Tko su dobitnici nagrade Brit Awards 2013?

Tko su dobitnici nagrade Brit Awards 2013?

Emeli Sandé, Adele, the Black Keys i mnogi drugi


Sinoć je u Londonu održana svečanost dodjele nagrada za pop glazbu Brit Awards. O2 Arena na nekoliko je sati postala top mjesto s velikim i poznatim umjetnicima poput Emeli Sandé, Adele, Mumford & Sons, the Black Keys, Muse, the XX i mnogih drugih. Voditelj dodjele, po četvrti je put bio engleski glumac, komičar i televizijski producent James Corden. Statue nagrada za koje su se ove godine borili glazbenici, dizajnirao je Damien Hirst. 

brit2013

James Corden

Protekla je godina bila vrlo važna i uspješna godina za britanske i strane zvijezde tako da je utrka za nagradu bila vrlo tijesna. U kategoriji „Najbolji muški izvođač“ (Best male solo artist) pobijedio je Ben Howard, a za isti su se naslov borili glazbenici kao što su Plan B, Olly Murs, Calvin Harris i Richard Hawley.

brit2013

Ben Howard

U istoj je kategoriji, samo za ženskog izvođača (Best female solo artist), pobjedu odnijela Emeli Sandé koja je za istu nagradu nominirana zajedno s Palomom Faith, Bat for Lashes, Jessie Ware i posthumno nominiranom Amy Winehouse.

brit2013

Emeli Sandé

Za najbolji britanski bend (British Group) proglašen je Mumford and Sons, koji je nedavno nagrađen i Grammyjem za najbolji album godine. Folk pop grupa bila je nominirana zajedno s bendovima the XX, Muse, One Direction te Alt-J.

brit2013

Mumford and Sons

Nagradu u kategoriji Best breakthrough Act osvojio je već nagrađeni Ben Howard, a za njegovu su se titulu borili Jessie Ware, Jake Bugg, Rita Ora i Alt-J. Howard je tako nagrađen s dvije nagrade u najvažnijim kategorijama.

brit2013

Jessie Ware

Ozbiljna borba vodila se u kategoriji za najbolji britanski singl (British Single), a natjecali su se Robbie Williams s hitom Candy, Jessie J s pjesmom Domino, Alex Clare s Too Close, Florence and the Machine s pjesmom Spectrum (Say My Name), Coldplay i Rihanna s Princess Of China te mnogi drugi. Pobjedu je odnijela Adele s pjesmom Skyfall za koju je već dobila nagradu Grammy. Pjesma Skyfall nominirana je i za Oscara. Nažalost, Adele nije mogla prisustvovati dodjeli nagrade, stoga je svima zahvalila putem videochata.

brit2013

Adele

Glavnu nagradu za najbolji album godine (British Album of the Year) osvojila je Emeli Sandé koja je, kao i Ben Howard, na pozornicu izlazila dva puta te večeri.

Uz Emeli, na pobjedu su pretendirali Mumford and Sons s albumom Babel, Paloma Faith s albumom Fall to Frace, izvođač Plan B s Il Manors i Alt-J s albumom An Awesome Wave.

brit2013

Natasha Khan (Bat For Lashes)

brit2013

Paloma Faith

Napet je izgledao i popis nominiranih koji su se borili za nagradu najboljeg međunarodnog izvođača (International Male Solo Artist, International Female Solo Artist). Među muškim izvođačima nominirani su Frank Ocean, Jack White, Bruce Springsteen i Gotye. Nagradu je osvojio Frank Ocean.

brit2013

Frank Ocean

Među damama na nagradu su pretendirale Rihanna, Alicia Keys, Catpower, Lana Del Rey i Taylor Swift. Sve ih je pobijedila pjevačica sjetnog glasa s pjesmom Born To Die - Lana Del Rey.

brit2013

Lana Del Rey

Sreća se nasmiješila i grupi the Black Keys koji su dobili nagradu za najbolju međunarodnu grupu (International Group). U istoj su kategoriji bile nominirane grupe Fun., the Script, Alabama Shakes i the Killers. Nagradu je preuzeo Dave Grohl, frontman grupe Foo Fighters.

Tko su dobitnici nagrade Brit Awards 2013? (фото 1)

Dave Grohl

Pobjedu u kategoriji najboljeg live nastupa (British Live Act) osvojila je grupa Coldplay, a za nagradu su se borili bendovi Mumford and Sons, Muse, the Rolling Stones i the Vaccines.

brit2013

Članovi grupe Coldplay Will Champion i Jonny Buckland

Mladi bend One Direction osvojio je nagradu za najbolji globalni uspjeh (Brits Global Success (for International Sales in 2012)).

brit2013

One Direction

Za odlično su raspoloženje zaslužni su nastupi Justina Timberlakea, Taylor Swift te izvedbe drugih nominiranih i pobjednika.

brit2013

Justin Timberlake

brit2013

Robbie Williams

brit2013

Taylor Swift

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više