Search

Detalji o novom albumu Arctic Monkeysa

Detalji o novom albumu Arctic Monkeysa

Jednostavnog naziva "AM"


Nakon jučerašnjeg genijalnog nastupa benda Arctic Monkeys na INmusic festivalu koji je oduševio sve prisutne, danas vam donosimo detalje o novom albumu popularnih Britanaca. Album jednostavnog imena "AM" izaći će 9. rujna u izdavačkoj kući Domino. Već je sada dostupan za prednarudžbu u službenoj online trgovini Arctic Monkeys.

Na albumu će se nalaziti 12 pjesama, među kojima se nalaze i dva već objavljena singla "Do I Wanna Know? i "R U Mine?" koji su jučer, između ostalih, zapalili zagrebačku publiku. Potpuna lista pjesama na albumu izgleda ovako:

1. "Do I Wanna Know?"
2. "R U Mine?"
3. "One For The Road"
4. "Arabella"
5. "I Want It All"
6. "No. 1 Party Anthem"
7. "Mad Sounds"
8. "Fireside"
9. "Why'd You Only Call Me When You're High?"
10. "Snap Out Of It"
11. "Knee Socks"
12. "I Wanna Be Yours"

Producent albuma je, kao i prošli put, James Ford (osnivač bendova Simian i Simian Mobile Disco te bubnjar benda The Last Shadow Puppets). Na albumu surađuje i frontmen grupe Queens of the Stone Age Josh Homme, a na pjesmi "I Wanna Be Yours" iskorišteni su stihovi Johna Coopera Clarkea, predstavnika britanske punk kulture 70-ih.

"AM" je peti studijski album Arctic Monkeysa. Prethodni uradak dečkiju iz Sheffielda "Suck It And See" ugledao je svjetlo dana 2011. godine, a njihov prvi album "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" postao je najprodavaniji debitantski album u povijesti britanske glazbe.

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više