Search

5 citata po kojima pamtimo Boba Marleya

5 citata po kojima pamtimo Boba Marleya

Sretan rođendan!

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.com/me

Na današnji dan 1945. godine na Jamajci je rođen jedan od velikih svjetskih glazbenika čija glazba ima moć promijeniti svijet. Bob Marley je čvrsto vjerovao kako stihovi ujedinjavaju ljude i kako izravno mogu potaknuti društvo da krene prema boljem životu. Sinonim za reggae glazbu, karijeru je započeo uz bend The Wailers te se proslavio nebrojenim kompozicijama uz koje je teško stajati na jednom mjestu. Među njima je uistinu teško izabrati najpopularnije jer svatko ima svog favorita, no neke od istaknutijih su: "Get Up Stand Up", "One Love", "Lively Up Yourself", "Sun Is Shining", "Three Little Birds", "No Woman No Cry", "Buffalo Soldier" i mnoge, mnoge druge. Njegovi hitovi se danas zasigurno nalaze na playlistama svih ljubitelja dobre glazbe, a neke od Marleyevih riječi još uvijek se pamte te postaju inspiracija nadolazećim generacijama glazbenika.

Nažalost, svijet je izgubio ovog velikana glazbe 1981. u dobi od 36 godina, ali iza njega ostaju misli, životne mudrosti i citati od kojih vam ih nekoliko donosimo danas.

Bob Marley

"Jedna dobra stvar kod glazbe je kad te udari, ne osjećaš nikakvu bol."

"Ako je savršena, neće biti laka. Ako je laka, neće biti savršena. Ako je vrijedna toga, nećeš odustati. Ako odustaneš, nisi vrijedan. (...) Činjenica je da će te svi povrijediti, treba samo pronaći one zbog kojih vrijedi patiti."

"Neki ljudi osjećaju kišu, dok drugi samo pokisnu."

"On nije savršen. Nisi ni ti, i vas dvoje nikada nećete biti savršeni. Ali ako te može nasmijati bar jednom, natjerati te da razmisliš dvaput, ako priznaje da je čovjek i griješi, ostani uz njega i daj mu najviše što možeš."

"Život je jedna široka cesta s puno znakova. Kad krivo skreneš, ne kompliciraj. Pobjegni od mržnje, zlodjela i ljubomore. Ne zanemaruj svoje misli, ostvari svoje vizije. Probudi se i živi!"

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više