Search

MGMT konačno dolaze u Hrvatsku

MGMT konačno dolaze u Hrvatsku

INmusic objavio i trećeg headlinera


Image: Foto: Büro247.ru

Stiglo je i treće veliko ime INmusica 2014., nakon legendarnih Pixiesa i globalne atrakcije The Black Keys. Radi se elektro glam-pop dvojcu koji iza sebe ima tri albuma i čak dvije Grammy nominacije. Oni su MGMT i stižu na deveto izdanje INmusic festivala koji će se održati 23. do 25. lipnja 2014. na jarunskom Otoku mladosti.

Iako je posljednjih godina Internet itekako pogurao mnoge glazbene karijere, dvojcu Benu Goldwasseru i Andrewu Van Wyngardenu je tradicionalna usmena predaja ipak bila presudna u kasnijem uspjehu. Kada su 2002. godine krenuli zajedno stvarati glazbu bili su još miljama daleko od pompe koja se kasnije stvorila oko njih. Susreli su se na Weleyan fakultetu u Middletonu, u Connecticutu, družili se, slušali omiljene bendove i otkrili da imaju puno toga zajedničkoga.

Početni petnaestominutni nastupi koje su prakticirali imali su malo toga zajedničkog s njihovim kasnijim zvukom. To su bili više bučni performansi, elektronički aranžmani, koji nisu još odavali toliku scensku privlačnost. Nastavili su eksperimentirati i ubrzo su svaku pjesmu, bez puno proba između, svirali odmah na pozornici i publici se to svidjelo. Publika se uglavnom sastojala od studenata njujorškog fakulteta koji su uskoro osnovali izdavačku kuću "Cantora records" za koju su MGMT izdali prvi EP "Time To Pretend" koji je kasnije prerastao u album "Kids".

Godine 2008. tako izlazi prvi album "Oracular Spectacular", 2010. godine uslijedio je album "Congratulations" za koji dobili su dvije Grammy nominacije. Slava im raste nezaustavljivo, imaju sve više poklonika među kojima je i bivši "Beatle" Paul McCartney. Uslijedile su turneje, nastupi na velikim festivalima late night showovima kod Lettermana, Jimmya Fallona i drugih. Treći album "MGMT" osvanuo je 2013. i imat ćemo ga prilike čuti sljedeće godine uživo na Jarunu! 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više