Search

Zanimljive obrade kultnih pjesama Beatlesa

Zanimljive obrade kultnih pjesama Beatlesa

50 godina od zapamćenog nastupa u emisiji Ed Sullivan Show

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ua

Danas, 9. veljače, obilježava se 50 godina od kultnog nastupa legendarnih Beatlesa u emisiji Ed Sullivan Show

The Beatles

Danas, 9. veljače, obilježava se 50 godina od kultnog nastupa legendarnih Beatlesa u emisiji Ed Sullivan Show koji je ostao zapamćen po rekordnoj gledanosti te lansirao bend na sam vrh svjetskih glazbenih ljestvica. Vezano uz to, prisjetili smo se nekih od najzanimljivijih obrada pjesama The Beatles koje vam donosimo danas.

Aretha Franklin "Eleanor Rigby"

Aretha je u sebi svojstvenom stilu obradila pjesmu "Eleanor Rigby" i pretvorila je u gospel kompoziciju. Tako joj je i promijenila atmosferu, pretvorivši je iz relativno mračne u životnu pjesmu.

Beastie Boys "I'm Down"

Ovo je jedna od zasigurno najneobičnijih obrada od ovdje spomenutih, izveden u stilu Beastie Boysa. Unatoč tome, stih "How can you laugh?" ostao je nepromijenjen iz originalne pjesme Beatlesa.

Мichael Jackson "Come Together"

Michael Jackson je ovu pjesmu u potpunosti prilagodio sebi, davši joj više agresivnosti i žestine tako da gotovo ništa od zaštitnog zvuka Beatlesa nije preostalo. Moglo bi se čak i pomisliti da je pjesmu napisao sam Jackson, koji je više puta otkrio da mu je to najdraža pjesma Beatlesa.

Elvis Costello "All You Need Is Love"

Obrada ove poznate pjesme ima bezbroj, ali ova je jedna od boljih i najpoznatijih - Elvis Costello ju je izveo na humanitarnom koncertu Live Aid koji je pratilo više od 72 tisuće ljudi.

Stereophonics "Don't Let Me Down"

Ova obrada pjesme bila je snimljena posebno za film "Ja sam Sam" sa Seanom Pennom i Dakotom Fanning u glavnim ulogama. No, glazbenici su je više nego jednom izvodili na koncertima, kao primjerice na festivalu Glastonbury.

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više