Search

Životna filozofija Đurđice Vorkapić

Životna filozofija Đurđice Vorkapić

Duhovne knjige koje bi poznata dizajnerica svakome preporučila


Sjećamo se kada je Đurđica Vorkapić, dizajnerica i vlasnica brenda Hippy Garden, odlučila svoju reviju u čast desete godišnjice osnutka brenda popratiti inspirativnim videom. Njime je prenijela vrlo jasnu poruku - sve počinje izborom. Uspjeh Hippy Gardena i njezinog nagrađivanog dizajna svima je dobro poznat. Zato smo s Đurđicom ponajprije htjeli razgovarati o tome što ju pokreće i nadahnjuje. Znali smo da je obožavateljica duhovnih knjiga, a sada znamo i koje od njih ne smatra samo ''knjigom'' već i životnom filozofijom.


Buđenje svijesti

ANTHONY DE MELLO  “BUĐENJE SVJESTI” 

Definitivno moja omiljena knjiga i početnička knjiga za svakoga tko je spreman za buđenje. Do sada sam kupila 72 primjerka i podjelila je svim svojim dragim ljudima. Toliko sam se zaljubila u njezinu srž da sam poželjela da to svatko prepozna. Najbolji način je bio kupiti knjigu i pokloniti je. Ta “mala knjižica'' bila mi je veliki pokretač u izrazito snažnom trenutku u mom životu. Dobila sam ju od jedne krasne duše, moje drage prijateljice Renate i na tome sam joj iznimno zahvalna. Mogla bi sa pravom reći da je Renata bila moja “budilica”. Renati sam zahvalna, a ako sam i ja poslužila nekome za buđenje, zahvaljujem i na tome.

Četiri sporazuma sa samim sobom

DON MIGUEL RUIZ “ ČETIRI SPORAZUMA SA SAMIM SOBOM”

Prvo sam pomislila kako je ova knjiga lako štivo, međutim tolika jednostavnost u pisanju primora čovjeka da barem pet puta pročita jednu rečenicu iznova. Bez obzira koliko je knjiga tanka knjiga čita se “dugooo”.

Inicijacijski put

PAOLO ODDENINO PARIS “INICIJACIJSKI PUT” 

Upravo sam u potpunosti posvećena tome tako da kada bi krenula pisati svoje iskustvo i zapisivati svoja razmišljanja to bi bilo nemoguće. Ona su u trenutku. Budući da živim svaki dan samo u sadašnjosti, to bi od mene zahtijevalo razmišljanje o prošlosti i budućnosti što mi se za sada čini nemogućim.

Frekvencija

PENNEY PEIRCE “FREKVENCIJA” 

Ako mogu preporučiti knjigu koja će potaknuti na razmišljanje onda bi to zasigurno bila ova knjiga. To je i više od same “knjige”.

Nova zemlja

ECKHART TOLLE “NOVA ZEMLJA”

Lijepo, jezgrovito, direktno i jasno!


Pripremila: Tina Bačić
Foto: Nikola Zelmanović

Leave a comment

više