Search

7 prijedloga za savršen odmor uz knjigu

7 prijedloga za savršen odmor uz knjigu

Izbor idealan za opuštanje u poslijeblagdanskim danima


Image: Foto: PR

7 prijedloga za savršen odmor uz knjigu (фото 1)

Ponekad najbolje što možete učiniti za sebe kako biste se odmaknuli od svega i odmorili jest uzeti dobro štivo u ruke. Imajući tu činjenicu na umu zajedno uz raznovrsnost ukusa, odabrali smo sedam interesantnih knjiga, starijih i novijih izdanja, idealnih za opuštanje u ovim poslijeblagdanskim danima.

Daniel Kehlmann: Slava

7 prijedloga za savršen odmor uz knjigu (фото 2)

Nakon sto se proslavio romanom "Mjerenje svijeta" njemački autor mlađe generacije okreće se prema životu 21. stoljeću. U ovom romanu tematizira upravo ono sto se i njemu samome desilo - slavu! Kroz devet priča Daniel nas uvodi u situacije što učiniti kada postanete slavni, kada vam ne prestaje zvoniti telefon i kada morate odgovarati na uvijek ista pitanja. Ovaj zabavan roman je parodija na svijet u kojem živimo.

Jo Nesbø: Lovci na glave

7 prijedloga za savršen odmor uz knjigu (фото 3)

Ovo pitko štivo majstora krimića, dobitnik je nagrade Norveškog knjiškog kluba za roman godine, a 2011. po njemu je snimljen film u produkciji Yellow Bird Productionsa, koji stoji iza filmskih adaptacija Larssonove trilogije "Millennium" i Mankellova "Inspektora Wallandera", dok su prava na distribuciju filma prodana u više od 30 zemalja, uključujući i američku verziju. A roman Joa Nesbøa pročitat ćete jednom dahu! Vjerujte!

Julijana Matanović: Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka

7 prijedloga za savršen odmor uz knjigu (фото 4)

"Knjigom od muškaraca, žena, gradova i rastanaka" Julijana Matanović vratila se stilu pripovijedanja koji ju je učinio jednom od najčitanijih suvremenih hrvatskih spisateljica. Knjiga je razdijeljena u 12 pripovijesti koje nas uvode u sve one nostalgične, emotivne životne epizode. Savršena knjiga ukoliko želite odlutati u ladice sjećanja i životnih epizoda koje su nas sve obilježile.

Mark Blake: Kad svinje polete - Priča o Pink Floydu

7 prijedloga za savršen odmor uz knjigu (фото 5)

"Kad svinje polete - Priča o Pink Floydu" prema mnogima je vrhunac svih priča ispričanih o tom kultnom i uvijek zagonetnom rock bendu. Autor Mark Blake bio je pomoćnik urednika legendarnog magazina Q te je napisao sjajnu knjigu baziranu na intervjuima, kao prvo sa članovima banda, ali onda i sa prijateljima grupe, tehničarima koji su im pomagali na koncertima, glazbenicima koji su svirali u njihovo vrijeme, njihovim cimerima i prijateljima iz fakultetskih dana. 

Caitlin Moran: Kako biti žena

7 prijedloga za savršen odmor uz knjigu (фото 6)

U ovom svjetskom bestseleru, nagrađivana britanska autorica, kritičarka i kolumnistica The Timesa odgovara na pitanje kako biti žena. Pitanje je postavila kako sebi tako i svima nama - bez obzira na spol. Iskrena do kraja, ne libi se zaroniti u vlastita iskustva kako bi pronašla odgovore. Duhovita, dinamična, zanimljiva knjiga, sjajna za sve one koji traže životnu inspiraciju.

Književne večeri sa Srđanom Sandićem

7 prijedloga za savršen odmor uz knjigu (фото 7)

Dramatičar i novinar, Srđan Sandić etablirao se kao jedan od najzanimljivijih pisaca mlade generacije. Njegova druga knjiga vrijedan je spomenar razgovora koje je vodio tijekom svojih književnih večeri održavanih u zagrebačkom Velvetu. Idealno štivo ukoliko se želite inspirirati mislima dama poput Mani Gotovac, Sibile Petlevski, Vitomire Lončar, Irene Matijašević, Ljiljane Filipović, Ivane Simić Bodrožić i Dubravke Crnojević–Carić i to na temu ljubavi, ženskog glasa i autorstva u svijetu u kojem živimo.

Haruki Murakami: Tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj svijeta

7 prijedloga za savršen odmor uz knjigu (фото 8)

Za Harukija Murakamija dovoljno je reći da je jedan od najpopularnijih književnika današnjice, a ovaj roman izdan 2005. godine odabrali smo u slučaju da vam je promakao. Hiperaktivan i neumorno domišljat usisava čitatelja u pripovjedački "ubrzivač čestica", gdje se sudaraju likovi šifranta podataka podvojene osobnosti, luckastog (i genijalnog) profesora, njegove debeljuškaste kćeri sklone ružičastoj odjeći i otvorenim razgovorima o seksu. Ovo je malo remek-djelo najavilo ambicije jednog od vodećih svjetskih romanopisaca današnjice.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više