Search

10 knjiga o modi koje trebate pročitati

10 knjiga o modi koje trebate pročitati

Književnost za modne sladokusce


Hamish Bowles: „Balenciaga and Spain“

Inventivni i originalni dizajn Cristobala Balenciage, tvrdi autor njegove biografije, promijenio je svijet poklonica mode XX. stoljeća. Hamish Bowles istražio je kako su španjolska povijest, kultura i tradicija utjecale na rad velikog kreatora.

Francois Nars

François Nars: „Makeup Your Mind: Express yourself“

Vrlo je jednostavno pratiti make-up pravila koja je François Nars opisao u svojoj knjizi. Pravila se temelje na realnom iskustvu muškaraca i žena diljem svijeta. Najveća zanimljivost knjige su fotografije „prije“ i „poslije“ nanošenja šminke.

Style Youreself

Style Youreself: Inspired advice from the world’s top fashion bloggers

Najutjecajniji svjetski beauty bloggeri daju savjete o stvaranju osobnog stila na temelju različitih osobitosti svakoga od nas.

Bvlgari

Amanda Triossi: Bvlgari — 125  Years of Italian Magnificence. Grand Palais

Knjiga Amande Triossi predstavlja bogato ilustriranu povijest Bvlgari nakita.

Jean Paul Gaultier

Suzy Menkes, Nathalie Bondil i Florence Muller: The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk

Knjiga je posvećena Jean-Paul Gautieru i njegovom inovativnom i provokativnom stilu haute couture koji zauzima središnje mjesto u svijetu mode.

Christian Lacroix

Camilla Morton: „Christian Lacroix and the Tale of Sleeping Beauty: A Fashion Fairytale“

Camilla Morton u svojoj je knjizi pametno spojila bajku o Trnoružici s biografijom slavnog modnog dizajnera Christiana Lacroixa. Zanimljive su i „bajkovite“ novele koje su napisali drugi dizajneri — John Galliano inspirirao se Pepeljugom, a Manolo Blahnik pričom o vilenjacima.

Yohji Yamamoto

Ligaya Salazar: „Yohji Yamamoto“

Zahvaljujući izložbi predstavljenoj u muzeju V&A, ljubitelji njegova stvaralaštva Yohija Yamamota mogli su pratiti evoluciju njegovog rada. Ova knjiga naglašava posebnosti koje su na Yamamotov rad ostavili različiti izvori inspiracije.

Alexander Mcqueen

Andrew Bolton, Solve Sundsbo, Tim Blanks i Susannah Frankel
Alexander McQueen: Savage Beauty

Kreacije Alexandera McQueena dokaz su originalnosti njegova rada. U knjizi je uključen i intervju sa Sarom Burton u kojem govori o budućnosti modne kuće McQueen.

Helmut Newton

Helmut Newton: Polaroids by Helmut Newton.

U ovoj knjizi sakupljene su sve Polaroid fotografije raznih trenutaka impresivne karijere Helmuta Newtona. Newtonove fotografije kao da se odišu istinskom inspiracijom velikog umjetnika.

Jessica Quirk

Jessica Quirk: What I Wore: Four Seasons, One Closet, Endless Recipes for Personal Style

Modna blogerica Jessica Quirk čitateljima daje savjete za kreiranje osobnog modnog stila. Na temelju vlastitog iskustva autorica nudi korisne preporuke zbog kojih ćete vašem ormaru pristupiti na potpuno novi način.

Tekst: M.T./D.Š.

Leave a comment

više