Search

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani

Devet gastronomskih izdanja

Tekst: BURO.


U posljednje vrijeme kultura hrane i gastronomije općenito izazivaju velik interes, a shodno tome u medijima se pojavljuje sve više tiskanih i online izdanja koji su posvećeni upravo toj temi. Najzanimljivije i najneobičnije donosimo vam ovdje da ih proučite sami.

The Gourmand

Ideja stvaranja časopisa rodila se kod autora nakon još jedne raskošne večere koju je ovaj par gastronomskih entuzijasta pripremio za svoje prijatelje. U krugu svih poznanika uspjeli su pronaći i fotografe i novinare i kuhara te zajedno s njima stvoriti jedno od boljih izdanja posvećenih hrani.

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 1)

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 2)

Cereal

Sigurni smo da nakon čitanja ovog magazina, izdanje nećete htjeti ispustiti iz ruke. Časopis se tiska u Bristolu, a krasi ga odličan dizajn, fascinantne fotografije te priče o životu, hrani i putovanjima.

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 3)

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 4)

Gastronomica

Iako časopis slavi već 10 godina, ne silazi s trona popularnosti. Pokrenuo ga je Novinarski fakultet u Kaliforniji, a tekstovi se bave ozbiljnim gastronomskim pitanjima ne zaboravljajući pritom na prigodnu dozu humora.

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 5)

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 6)

Kinfolk

Časopis čiji sadržaj izaziva nepce i srca obožavatelja hrane u cijelom svijetu. Osnovan je u Portlandu, a izdanje čitatelje privlači zanimljivim pričama, receptima i upečatljivim dizajnom.

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 7)

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 8)

Gather Journal

Ovaj vizualno lijep časopis izlazi samo dva puta godišnje. Za njega su zadužene bivše modne urednice koje vjeruju kako gastronomija zaslužuje više. Zahvaljujući njemu imamo priliku gledati zanimljive sezonske recepte u inteligentno osmišljenom dizajnu.

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 9)

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 10)

Taste

Časopis je osnovan u Londonu, a kada su dobili povjerenje klijenata i profesionalaca počeli su izdavati magazin o budućnosti hrane te ga smještati u izabranim restoranima i među bliskim prijateljima.

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 11)

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 12)

Lucky Peach

Izdaje se u San Franciscu, a osim putopisa i eseja popraćenih odličnim fotografijama unutra se nalazi i mnogo korisnih članaka o hrani. Svaki 'foodie' koji drži do sebe pročitat će ga barem jednom.

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 13)

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 14)

Wilder Quarterly

Bivša karijeristica, razočarana u dosadna izdanja o vrtlarstvu, osnovala je svoj vlastiti časopis kako bi ugodila svim vrtlarima, kuharima, gurmanima, arhitektima i poljoprivrednicima. Tako je sada s jednakim žarom čitaju i početnici i eksperti.

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 15)

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 16)

The Foodie Bugle

Online izdanje oduševljavalo je čitatelje do te mjere da je uredništvo odlučilo pokrenuti i tiskanu verziju. U njemu ćete pronaći članke o modernoj poljoprivredi, najboljim dobavljačima i drugim radostima gastronomije.

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 17)

Otkrivamo najbolje svjetske časopise o hrani (фото 18)

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više