Search

Pet novih knjiga o modi

Pet novih knjiga o modi

Što čitati nakon ljeta?

Tekst: BURO.


Donijeli smo vam popis knjiga koje ne smijete zaobići na plaži, no što kada se vratimo s ljetovanja? Ne brinite, modna industrija ove godine obećava vrlo uzbudljivu jesen s čak 5 novih izdanja koja će oduševiti sve fashionistice.

Susan Irvine, "Vogue on Cristóbal Balenciaga" i Linda Watson, "Vogue on Vivienne Westwood"

Pet novih knjiga o modi (фото 1)

Prošle je godine časopis Vogue predstavio knjige o stvaralaštvu četiriju dizajnera - Alexandera McQueena, Christiana Diora, Coco Chanel i Else Schiaparelli. U svakoj knjizi nalaze se priče iz života napisane iz pera novinara svijeta mode, raskošno ilustrirane rijetkim fotografijama iz bogatog Vogue arhiva. Ove godine bogatu Vogue arhivu dopunit će još dvije knjige o Cristóbalu Balenciagi i Vivienne Westwood.

Knjiga izlazi 12. rujna.

Pet novih knjiga o modi (фото 2)

Leandra Medine, "Man Repeller: Seeking Love. Finding Overalls."

Pet novih knjiga o modi (фото 3)

Autorica bloga Man Repeller i zvijezda street style reporta zamislila je pisanje svoje knjige još 2011. godine, a ove godine će napokon ugledati svjetlo dana. Knjiga govori o tome kako se stvarao Leandrin stil.

Na naslovnici knjige je sama Leandra. "Tregerice mi stoje kao salivene, bilo bi glupo ne izabrati tu fotografiju za cover", rekla je.

Knjiga izlazi 10. rujna.

Emma Baxter Wright, "Vintage Fashion: Collecting & Wearing Designer Classic"

Pet novih knjiga o modi (фото 4)

Nova knjiga Emme Baxter Wright svojevrsni je vodič po svijetu mode XX. stoljeća. Svako poglavlje predstavlja jednu modnu epohu i govori o najznačajnijim događajima u okvirima tog razdoblja, te ljudima koji su utjecali na takav razvoj događaja.

Zahvaljujući jasnoj strukturi knjige, čitatelj može jasno sistematizirati svoja znanja, te saznati mnogo o posebnostima krojeva, tkanina, formi i drugih detalja u industriji mode prošlog stoljeća.

Knjiga izlazi 12. rujna.

Tom Tierney, "Givenchy Paper Dolls"

Pet novih knjiga o modi (фото 5)

Koga biografija dizajnera Huberta de Givenchyja ne zanima u velikoj mjeri, ali je vrlo zainteresiran za njegovo naslijeđe, zasigurno će pronaći sve što želi u ovoj knjizi. Tri papirnate lutke mogu se preodijevati u slavne kreacije modne kuće Givenchy, a među njima su čak i slavne male crne haljine iz filmova "Sabrina" i "Doručak kod Tiffanyja".

Knjiga izlazi 17. srpnja.

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više