Search

Giorgio Armani napisao predgovor knjizi o Gianniju Versaceu

Giorgio Armani napisao predgovor knjizi o Gianniju Versaceu

„Nikada nismo priznali da smo si zanimljivi“


Sukob poput onoga koji se dogodio između Giannija Versacea i Giorgija Armanija modni svijet nije vidio nikada prije i malo je vjerojatno da će vidjeti narednih nekoliko godina. Obojica Talijani, jednako moćni, no istodobno toliko različiti, nisu priznavali rad onog drugog dok je njih itekako priznavao svijet. I to ne samo modni. Armani se dugo godina penjao na modni Olimp dok je Gianni postao obožavan i slavan u gotovo sekundi. Jedan se oslanjao na ženstvenost, senzualnost i klasiku, a drugi na otvorenu seksualnost, bijes i upečatljivu prezentaciju. Kraj njihove višegodišnje rasprave dogodio se 15. srpnja 1997. godine kada je Versacea na stubama njegove vile ubio serijski ubojica Andrew Cunanan.

Od tada je prošlo 15 godina. Giannijeva sestra Donatella nastavila je razvijati njegov brend, a Giorgio Armani je ojačao svoj položaj u modnom svijetu. Godine 2010. objavljena je biografija Giannija Versacea koju je napisao novinar Tony de Corcia - Gianni Versace: La Biografia. Na godišnjicu Versaceve smrti knjiga će doživjeti svoje novo izdanje za koje je predgovor napisao ni manje ni više nego - Giorgio Armani.

„Talent Giannija Versacea postaje sve izraženiji kako vrijeme protječe. Nikada nismo htjeli priznati da smo si zanimljivi, a nakon svake modne revije smo ispitivali: „Što je napravio Versace? Što je napravio Armani?“, napisao je Giorgio u predgovoru novog izdanja biografije koja će se u trgovinama pojaviti ovaj četvrtak.

armaniversace

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više