Search

Knjige za novu generaciju

Knjige za novu generaciju

Nova TED Books aplikacija


Svjetski poznata tvrtka TED Books predstavila je novu aplikaciju za iPad koja će pružiti potpuno novi pogled na proces čitanja knjige. Aplikacija omogućuje korisnicima „interaktivno čitanje“ koje se temelji na potpunom razumijevanju teksta.

U aplikaciji se nalazi određen katalog izdanja koji će se redovito puniti novim primjercima. Svaka stranica bilo koje knjige opremljena je linkovima na karte, vijesti, video i audio materijale koji pomažu čitatelju protumačiti kompleksne dijelove teksta i postupke junaka. Do biste pročitali dodatni materijal, korisnik će trebati samo otvoriti odgovarajuću bilješku uz ključnu riječ. Ukoliko smatra da mu pomoć u shvaćanju teksta nije potrebna, korisnik može odabrati i opciju „advanced“.

Prosječna cijela svake knjige u katalogu iznosi 3 dolara, a tromjesečna pretplata na izdanja stajat će 15 dolara. U ovom trenutku, program je dostupan samo za Tablet iPad, međutim, Chris Anderson, osnivač TED-a, obećava kako će aplikaciju ubrzo prilagoditi Androidu i drugim platformama.

tedbooksapp

tedbooksapp

tedbooksapp

tedbooksapp

tedbooksapp

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više