Search

Büro 24/7 knjiga tjedna

Büro 24/7 knjiga tjedna

"Književne večeri sa Srđanom Sandićem u Velvetu"

Tekst: BURO.


Srđan Sandić

Intervjui koje je dramatičar i novinar Srđan Sandić vodio u café galeriji Velvet doživjeli su svoje ukoričenje. Sandić je kroz svoje književne večeri vodio mnoge razgovore, diskusije, približavajući svijet knjige i autora publici i posjetiteljima, iznova pronalazeći inspiraciju kako biti duhovit i zanimljiv, mističan i neponovljiv. Kroz svoje večeri imao je čast razgovarati s Mani Gotovac, Ivanom Simić Bodrožić, Sibilom Petlevski, Irenom Matijašević, Vitomirom Lončar, Ljiljanom Filipović i Dubravkom Crnojević-Carić, dajući posjetiteljima Velveta jedan novi pogled na svijet pisanja i književne umjetnosti.

Srđan Sandić

Zajedničko tim nužno različitim intervjuima i diskusijama je autorov interes za problematiku ženskog glasa i pitanja ljubavi, kulturne politike kojoj svjedočimo te pozicije (ženskog) autorstva u Hrvatskoj. Razgovori uživo bili su formalno i formativno drugačiji od ovih tekstualnih. Na papiru su misli konciznije i "provjerljivije"; uživo su često manje fokusirane, ali zato povjerljivije. Sandić je kroz otvoreni dijalog uspio "razgolititi" svoje gošće dajući im privilegij da iz vlastitog iskustva daju najbolje od sebe ne skrivajući emocije i svoje misli. 

Büro 24/7 knjiga tjedna (фото 1)

Ova, rekli bi smo, jedinstvena knjiga koja je skupila puno "ženskih" trenutaka na jednom mjestu može se naručiti na info@priredba.hr po cijeni od 60,00 kn (dostava uključena) te kupiti po cijeni od 50,00 kn u Velvetu, Dežmanova ulica 9, Zagreb.

Autor: Srđan Sandić; Crtao: Saša Šekoranja; Dizajn: Ploha; Izdavač: Priredba d.o.o.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više