Search

Joanne Rowling piše scenarij za novi film

Joanne Rowling piše scenarij za novi film

Priča o Harryju Potteru se nastavlja

Tekst: BURO.


Joan Rowling, planetarno popularna autorica serije o Harryju Potteru, vraća se na scenu s novim projektom. Naime, spisateljica će napisati scenarij za novi film studija Warner Bros. gdje će u okosnicu radnje ući knjižica "Čudesne zvijeri i gdje ih naći" koja je 2001. izdana kao dopuna knjigama o slavnom čarobnjaku.

Knjiga "Čudesne zvijeri i gdje ih naći" zamišljena je kao udžbenik Harryja Pottera za predmet magizoologija, a napisao ga je fiktivni lik Newt Scamander. Harry, Ron i Hermione pisali su po knjižici komentare što joj daje autentičan izgled pravog udžbenika.

Joanne Rowling piše scenarij za novi film (фото 1)

Spisateljica je odavno htjela realizirati priču o Newtu Scamanderu, ali nije znala kako bi ju točno pretočila u stvarnost. Sama radnja filma najvjerojatnije će se odvijati 70-tak godina prije Harryjevog rođenja, ali likovi bi mogli biti povezani s obzirom na to da je Joan spojila likove Lunu Lovegood i unuka Newta Scamandera u epilogu posljednje knjige.

Na žalost svih fanova, 2011. godine je završilo snimanje filmova o Harryju Potteru i mnogi se otada nadaju kako će biti napisano ili snimljeno nešto što bi priču nastavilo. Ovim putem će im se želja barem djelomično ispuniti.

Joanne Rowling piše scenarij za novi film (фото 2)

Naslovnica knjige "Čudesne zvijeri i gdje ih naći"

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više