Search

Nova knjiga “Accidentally Wes Anderson” je sve što nam treba u ovim depresivnim vremenima

Nova knjiga “Accidentally Wes Anderson” je sve što nam treba u ovim depresivnim vremenima

Tekst: BURO.


Priča počinje ovako: Wally Koval je otkrio filmove Wesa Andersona kada je bio dječak i kada se pridružio ocu u gledanju filma „Rushmore“. Trenutak u kojem se susreo s Andersonovom estetikom mu se urezao u pamćenje i od toga dana je postao njegov najveći obožavatelj. Sve filmove zna napamet i ne može izdvojiti omiljeni jer su mu, pogađate, svi omiljeni. Prije tri godine Wally je svoju ljubav prema Andersonu uobličio u Instagram profil @accidentallywesanderson na kojem donosi sve lokacije diljem svijeta koje podsjećaju na scenografiju njegovih filmova.

Nova knjiga “Accidentally Wes Anderson” je sve što nam treba u ovim depresivnim vremenima (фото 1)
Nova knjiga “Accidentally Wes Anderson” je sve što nam treba u ovim depresivnim vremenima (фото 2)

Malo po malo, stvorio je listu mjesta koja je želio posjetiti sa svojom suprugom Amandom: „Naša želja je bila da sastavimo listu mjesta koje bismo htjeli posjetiti“ – kazao je. Međutim ono što je počeo kao travel lista pretvorilo se u profil koji prati preko milijun ljudi uključujući i neke dobro poznate face poput Virgila Abloha i Johna Mullaneyja.

Nova knjiga “Accidentally Wes Anderson” je sve što nam treba u ovim depresivnim vremenima (фото 3)

Sada nakon tri godine postojanja profila, odlučio je prirediti poslasticu za sve ljubitelje Andersonove estetike i to u obliku knjige Accidentally Wes Anderson u kojoj se nalazi preko 180 fotografija iz preko 50 zemalja diljem svijeta. U danima kada smo još uvijek osuđeni na granice svoje zemlje, ova putovanja od Tokija do Mumbaija u nama bude čežnju i nadu da ćemo jednom moći opet vidjeti sve predivne stvari na ovom svijetu uživo. Nitko nije mogao pretpostavljati da će u trenutku objave knjige cijeli svijet biti usred pandemije, ali Wally kaže da mu to ni najmanje ne smeta. Štoviše, kaže da baš ova knjiga može poslužiti kao inspiracija za dane kada se sve vrati na staro.

Nova knjiga “Accidentally Wes Anderson” je sve što nam treba u ovim depresivnim vremenima (фото 4)
Nova knjiga “Accidentally Wes Anderson” je sve što nam treba u ovim depresivnim vremenima (фото 5)
Nova knjiga “Accidentally Wes Anderson” je sve što nam treba u ovim depresivnim vremenima (фото 6)

Njihova knjiga je koncipirana kao putni vodič u kojem mogu uživati svi istinski ljubitelji Wesa Andersona ali i oni koji će to tek postati. U njoj se nalazi velik broj fotografija s Instagrama, ali i više od polovine fotografija koje nikada nisu objavljene. Svaka lokacija pored fotografija uključuje ime, mjesto i datum kada je objekt nastao i malu povijest istoga.

“Nadam se da će ove fotografije probuditi pozitivu u ljudima i najaviti neke buduću avanture”. Međutim pored pozivanja na nove avanture i odlaske na daleke destinacije, Wally se nada da će nova knjiga inspirirati ljude i da će ih ponukati da istraže neke lokalne destinacije u stilu Wesa Andersona. Ako vam je rođendan blizu, recite prijateljima da želite ovu knjigu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više