Search

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku


Želja investitora bila je napraviti kuću za odmor na Krku sa svim sadržajima kao da rade obiteljsku kuću u Zagrebu, s namjerom da što više vremena provode na moru. Shodno tome, a i činjenici da su investitori strojarske struke, kuća je u potpunosti automatizirana kako bi se njome moglo upravljati iz Zagreba. Parcela je smještena tik uz more, s time da postoji zeleni pojas sa šetnicom između kuća i mora.

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 1)

Glavna odrednica pri projektiranju je bila da se svi važni sadržaji orijentiraju prema moru i vizuri na Opatiju i Učku, te organizirati prostor tako da ga komotno koriste tri obitelji - roditelji i dvoje djece sa svojim obiteljima. Smještanjem na vrh kuće, dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom dobiva najbolji pogled, a konfiguracija terena omogućuje i toj etaži vlastiti vanjski prostor. Potpuno slobodan tlocrt pruža nesmetan pogled iz svakog dijela prostorije.

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 2)

Zbog zapadne orijentacije glavnog, morskog pročelja, velika natkrivena terasa pozicionirana je bočno, zaštićena od sunca. Prednja terasa je u jutarnjim satima u hladu. Baza kuće sadrži spavaći i gostinjski trakt, s direktnim pristupom na bazen. U ukopanom dijelu kuće nalazi se alternativni dnevni boravak, orijentiran na atrij, koji je povezan sa vrtom i bazenom.

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 3)

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 4)

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 5)

Vanjski su prostori raznoliko tretirani: od otvorene terase na uličnoj strani, polu-natkrivene terase prema moru, potpuno natkrivene terase bočno uz dnevni boravak te atrija. Sve to dozvoljava da se u kući istovremeno odvijaju različita druženja, a pritom nema osjećaja gužve. U oblikovanju se težilo razbiti volumen na dva dijela - kamenu bazu i bijeli kubus na njoj, a sve sa što manje otvora smjestiti bočno, te maksimalno otvoriti prostor prema moru.

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 6)

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 7)

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 8)

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 9)

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 10)

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 11)

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 12)

Pronašli smo najljepši bazen na otoku Krku (фото 13)

Leave a comment

više