Search

Geometrijska vila u Tokijskom zaljevu

Geometrijska vila u Tokijskom zaljevu

Projekt japanskih arhitekata Takashi Hirobe Architects


Asimetrična tamna drveno-staklena vila novi je projekt japanskih arhitekata iz studija Takeshi Hirobe Architects. Villa SSK nalazi se u Tokijskom zaljevu na pacifičkoj obali Japana, a ističe se svojim minimalizmom, prirodnim bojama interijera, obiljem drvenih površina, velikim prozorima i izvrsnom rasvjetom. Sve što je postalo sinonim za lijepi i udobni dom utjelovljeno je u ovom projektu. Arhitekti su inspiraciju crpili iz krajolika te je tako nastala vila geometrijskih linija koja oponaša prirodni oblik obližnje planine, a tako je i neprimjetno uklopljena u pejzaž japanskog zaljeva. Iz spavaće sobe, dnevnog boravka, kupaonice, blagovaonice i gostinske sobe otvara se prekrasan pogled na ocean ili na unutrašnji vrt s terasom i bazenom.

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

tokiovila

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više