Search

Büro 24/7 predstavlja: Tea Tomić

Büro 24/7 predstavlja: Tea Tomić

Nova vanjska suradnica s područja arhitekture i dizajna

Uskoro ćete na portalu Büro 24/7 imati prilike čitati zanimljive vijesti s područja arhitekture i dizajna jer će se našem kreativnom timu pridružiti nova vanjska suradnica. Radi se o talentiranoj i uspješnoj arhitektici i dizajnerici interijera, Tei Tomić.

Nakon diplome na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Tea je svoju karijeru započela sudjelovanjem na nekoliko javnih natječaja, a danas radi u arhitektonskom uredu Tim Studio u Zagrebu. Surađivala je i s arhitektonskim časopisom ''Detalj''.

Kako je započela tvoja karijera u arhitekturi?

Za vrijeme studija sudjelovala sam na međunarodnoj studentskoj radionici "The City of Knowledge" u Ljubljani i prvi puta surađivala s kolegicom Bojanom Šantić. Na tom projektu samo se "prepoznale" i privatno i poslovno, i danas zajedno radimo u arhitektonskom uredu Tim Studio. Kao arhitektice koje su se na početku svog profesionalnog života našle u razdoblju recesije, neki svoj put našle smo u sudjelovanju u javnim natječajima, od kojih je prvi bio onaj za Zakladni dom učenika i studenata ''Zaklade dostojanstvo i nada'' u Zagrebu, prije 3 godine.

Büro 24/7 predstavlja: Tea Tomić (фото 1)

Büro 24/7 predstavlja: Tea Tomić (фото 2)

Nakon toga uslijedili su drugi projekti..

Od tada smo sudjelovale na natječajima za Trg Poljana u Šibeniku s kolegom Damjanom Uzelcem, te s kolegom dizajnerom Bojanom Drezgićem na natječajima za riječku klupu, urbanu opremu osječke Tvrđe i međunarodnom natječaju za most ispred Muzeja Hermitage u Amsterdamu.

Jedan od vaših projekata osvojio je nagradu?

Na natječaju za idejno oblikovno rješenje urbane opreme i njen prostorni raspored, u Tvrđi u Osijeku, osvojili smo 1. nagradu. Cilj natječaja i cijelog projekta "Agencije za obnovu osječke Tvrđe", koji će nadam se zaživjeti, jest revitalizirati povijesni ambijent osječke Tvrđe i to kroz nove elemente urbane opreme, koja bi trebala postati prepoznatljiv element slike i identiteta Tvrđe. Naš koncept se temelji na kutu kao osnovnom oblikovnom elementu - kut je prisutan u tlocrtnom obrisu zidina Tvrđe, te na brojnim drvenim vratima/kapijama u načinu slaganja drvenih uklada.

Na čemu trenutno radiš?

Trenutno je pri kraju izvedba interijera poslovne građevine C6, koji je nakon pola godine pri kraju. Lobby je gotov, još nas čeka finiširanje restorana koji će biti u sklopu zgrade, te ureda.

Tvoji planovi za budućnost?

Idući projekt je uređenje interijera jednog kozmetičkog salona i naravno pisanje za Büro 24/7, čemu se jako veselim!

Büro 24/7 predstavlja: Tea Tomić (фото 3)

Büro 24/7 predstavlja: Tea Tomić (фото 4)

Büro 24/7 predstavlja: Tea Tomić (фото 5)

Büro 24/7 predstavlja: Tea Tomić (фото 6)

Tekst: Tina Kovačiček
Foto: PR 

više