Search

Bajkoviti vrtni paviljon u Varaždinu

Bajkoviti vrtni paviljon u Varaždinu

Projekt arhitektonskog studija Dva arhitekta


Image: Foto: PR,
Vizkultura

Bajkoviti vrtni paviljon u Varaždinu (фото 1)

Nagrađivani arhitektonski studio Dva arhitekta iza kojeg stoje Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, potpisuje još jedan zanimljiv projekt. Radi se o Paviljonu u Varaždinu koji je nastao kao nadogradnja obiteljskoj kući. Još 2003. godine, kao posljedicu širenja obitelji, investitor je kupio susjednu kuću s ulične strane koja je rekonstruirana i 2006. godine pridodana postojećoj u kojoj je do tada živjela obitelj. Pet godina kasnije nastaje još jedna jedinica u vidu vrtnog paviljona.

Bajkoviti vrtni paviljon u Varaždinu (фото 2)

Arhitekti su se od samog početka projekta bavili odnosom kuće i prirode (arhitekturom i hortikulturom), pokazujući kako koncepcija i pristup ovise o funkciji prostora, vremenu nastajanja i položaju unutar parcele. Pozicija vrtnog paviljona stoga dozvoljava dugački širokokutni pogled prema obližnjem zelenilu, osiguravajući mu istovremeno neophodnu intimnost.

Bajkoviti vrtni paviljon u Varaždinu (фото 3)

Paviljon se sastoji od dvije etaže koje objedinjuju različite funkcije. Gornja - svijetla, bijela, umotana i dekorirana mjesto je odmora i rada, a donja - tamna, elementarna, brutalna i s naglaskom na estetici konstrukcije, udomljuje sprave za vježbanje. Zahvaljujući dugačkim staklenim plohama, prostor propušta veliku količinu svjetlosti koja pridonosi ugođaju boravka u paviljonu.

Bajkoviti vrtni paviljon u Varaždinu (фото 4)

Bajkoviti vrtni paviljon u Varaždinu (фото 5)

Bajkoviti vrtni paviljon u Varaždinu (фото 6)

Tekst: Vizkultura

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više