Search

3 europske izložbe kao vikend destinacije u siječnju 2015.

3 europske izložbe kao vikend destinacije u siječnju 2015.

London, Venecija, Beč

Image: PR

Jedna od ovih izložbi u europskim gradovima poput Londona, Beča ili Venecije mogla bi biti razlog za planiranje vikend putovanja

Ako niste jedni od onih koji obožavaju snijeg i ne propuštaju priliku za odlazak na skijanje, a svejedno volite putovati, ovo je članak za vas. Zašto ne biste u siječnju isplanirali kratko putovanje za vikend, a kao razlog za odlazak vam može poslužiti jedna od ovih izložbi. Avionom, vlakom, busom ili autom, svejedno. Zaputite se prema Londonu, Beču ili Veneciji i uživajte barem na kratko!

Beč
Gdje: Museum Hundertwasser
Što: Izložba fotografija "Lillian Bassman & Paul Himmel. Two Lives for Photography"
Stignete do: 8. veljače, 2015.

3 europske izložbe kao vikend destinacije u siječnju 2015. (фото 1)

Velika retrospektiva u jednom od najzanimljivijh bečkih muzeja, Museum Hundertwasser, posvećena je slavnom američkom fotografskom paru. Lillian Bassman (1917-2012) i Paul Himmel (1914-2009) bili su par čak 77 godina, a zajedno su stvorili modno-fotografski opus vrijedan proučavanja. Lillian Bassman fotografirala je za Junior Bazaar, a kasnije i Harper's Bazaar te je svojim fotografskim, pomalo eksperimentalnim izričajem odredila scenu 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća. Paul Himmel bio je također modni fotograf i dokumentarist koji se svojom neobičnom estetikom nametnuo kao jedan od vodećih u svoje vrijeme. 

London
Gdje: Victoria and Albert Museum
Što: Izložba "Disobedient Objects"
Stignete do: 1. veljače, 2015.

3 europske izložbe kao vikend destinacije u siječnju 2015. (фото 2)

Od pokreta sufražetkinja do protestiranja robota, ova zanimljiva izložba propituje zanimljivu ulogu predmeta u pokretima i revolucijama kojima se pokušalo utjecati na promjene u društvu. Politički aktivizam pokreće također i dizajnersku scenu na promišljanje te kolektivnu kreativnost kojom se stvaraju novi način utjecaja. Različiti predmeti bili su također dio socijalnih pobuna. Ukoliko uhvatite neki povoljan last minute let do Londona ovu izložbu svakako posjetite.

Venecija
Što: Izložba fotografija "Irving Penn, Resonance"
Gdje: Palazzo Grassi
Stignete do: 6. siječnja, 2015.

3 europske izložbe kao vikend destinacije u siječnju 2015. (фото 3)

Preporučamo vam još jednu izložbu majstora fotografije koja se ne propušta, pogotovo ako se odlučite provesti vikend u Veneciji. Na drugom katu prekrasne Palazzo Grassi postavljena je izložba fotografija Irvinga Penna, jednog od najvećih fotografskih ličnosti. U 15 prostorija muzeja postavljeno je 140 fotografija. Iako ovo nije retrospektivna izložba jer nedostaje mnogo komercijalnih radova Irvinga Penna koje je radio za Vogue, ipak je vrijedan i zanimljiv uvid u možda manje poznate, ali jednako genijalne fotografije ovog velikog fotografa.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više