Search

3 filma Ryana Goslinga na koje ste sigurno zaboravili

3 filma Ryana Goslinga na koje ste sigurno zaboravili

"Sjećanje na Titane", "Ubojstvo po brojevima", "Lars ima curu"


Miljenik ženske publike Ryan Gosling danas slavi rođendan što nas je inspiriralo da se prisjetimo nekih filmova koji su možda pali u sjenu pred "Notebookom"

"Bilježnica" (The Notebook), "Tužna veza" (Blue Valentine), "Ta luda ljubav" (Crazy, Stupid, Love) "Vožnja" (Drive) ili "Gangsterski odred" (Gangster Squad) filmovi su Ryana Goslinga koje su neki od nas možda i više puta pogledali te nerijetko zavidjeli njegovim glumačkim partnericama. Za one romantične tematike smo posebno vezani i spremno sjedamo pred ekrane ako se na programu TV-kanala u nedjeljno popodne pojavi neki od njih; što zbog radnje, a što zbog Ryana Goslinga koji svojim likovima mnogima često dočarava ideju savršenog muškarca. Možda ne možemo tvrditi kako je Ryan glumac neizmjernog talenta, kao što ne možemo niti reći da ga baš sve žene obožavaju zbog izgleda, no očito postoji određeni X-faktor zbog kojeg je toliko omiljen ženskoj populaciji, zbog kojeg Internetom kola toliko njegovih fotografija u kombinaciji s "inspirativnim" citatima i zbog čega je nedavno proglašen dan kolektivne žalosti kada je u vezi s Evom Mendes dobio djevojčicu Esmeraldu Amadu. 

Za Ryanov 34. rođendan prisjetili smo se nekih njegovih uloga na koje ste vjerojatno zaboravili: 

Sjećanje na Titane (2002.)

Glumac koji je svoju karijeru započeo u Klubu Mickeyja Mousea, nastavio ju je graditi prvo u tinejdžerskim, a zatim nezavisnim filmovima. Svoju stigmu glumca dječjeg lica odlučio je odbaciti odabiranjem raznolikih uloga različitih žanrova, pa se tako našao kao sporedan lik u filmu "Sjećanje na Titane" uz Denzela Washingtona. Priča je to o treneru američkog nogometa koji kroz sport pokušava ujediniti međurasne razlike u srednjoškolskom timu, a Ryan igra ulogu jednog nogometaša koji je na sebe privukao pozornost raspjevanim scenama u svlačionici.

Ubojstvo po brojevima (2002.)

Prije nego što je zauvijek osvojio ženska srca u ekranizaciji knjige Nicholasa Sparksa "The Notebook" kao Noah Calhoun, Ryan se odglumio jednu od glavnih uloga u filmu "Ubojstvo po brojevima" uz Sandru Bullock i Michaela Pitta. Dvoje srednjoškolaca umisle kako mogu izvršiti savršeno ubojstvo i izvući se, no ubrzo im je na tragu inteligentna detektivka. Iako film nije doživio prevelik komercijalan uspjeh, Ryanu je utabala put u druge vrednije projekte, ali i donijela kratkotrajnu romantičnu vezu s partnericom Sandrom Bullock.

Lars ima curu (2007.)

Ryanovu filmsku karijeru karakterizira oscilacija između mainstream i vrlo popularnih romantičnih komedija ili trilera te neobičnijih filmova koji se ističu začudnim likovima ili radnjom. "Lars ima curu" označava Ryanov povratak među manje komercijalne projekte nakon svjetske slave koju mu je donijela "Bilježnica" gdje je njegova uloga introvertiranog Larsa zaljubljenog u plastičnu lutku kupljenu na Internetu dovela i do nominacije za Zlatni globus.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više