Search

3 kazališna prijedloga za ovaj tjedan

3 kazališna prijedloga za ovaj tjedan

Vrijeme je za kazalište!


Image: PR,
Mara Bratoš (HNK)

Dvije premijere i jedna legendarna kazališna predstava – birajte!

"Oh Sweet Something"
Kad: 21. 5.  premijera, 22.5.  izvedba

Gdje: Zagrebački plesni centar 

&M Dance Company najavljuje svoju novu plesnu predstavu u suradnji s trojicom priznatih jazz glazbenika Markom Firstom, Borkom Rupenom i Matejem Deronjićem. Predstava u izvedbi Eme Janković i Andree Solomun zamišljena je kao kolaboracija plesa i glazbe gdje su svi ravnopravni akteri, to jest glazba nije samo pratnja pokretu, i ples nije samo interpretacija glazbe. Ovu temu umjetnici su samo razotkrili ispod površine gdje se otkrivaju granice naših žudnji i posljedica prepuštanja istima.

3 kazališna prijedloga za ovaj tjedan (фото 1)

"Kauboji"
Kad: 22. 5. i 23. 5.
Gdje: Teatar Exit

"Kauboji" Saše Anočića kultna je predstava Teatra Exit te jedna od najigranijih i najnagrađivanijih predstava, a sa 17 nagrada osvojenih na raznim prestižnim festivalima jedna je i od najnagrađivanijih kazališnih predstava u novijoj povijesti hrvatskog kazališta. Ovog vikenda imate je ponovno prilike pogledati čak dva puta. Ako još niste, svakako vam je preporučujemo!

3 kazališna prijedloga za ovaj tjedan (фото 2)

"Daleka zemlja"
Kad: 23. 5. – premijera
Gdje: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Ove subote održat će se premijera drame Arthura Schnitzlera "Daleka zemlja" u režiji Anice Tomić. Iako je djelo pisano 1911. godine, iza svih znakova epohe, zastavnika, dvoboja, poluaristokrata, salona, kućnih klavira i ladanjskih lijenih popodneva, sa Schnitzlerove nas scene gledaju neka neobično suvremena lica. Preciznost njegove analize ljudskog karaktera, uspostavljene likove pretvara u naše suvremenike i čini se kao da smo te razgovore već čuli, kao da su nam ti ljudi i njihove maske poznati, kao da smo i sami jednom na isti način bili nesretni, izdani, prevareni, ljubomorni ili pak zaljubljeni. 

3 kazališna prijedloga za ovaj tjedan (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više