Search

BURO. talent: Tara Lalić

BURO. talent: Tara Lalić

Upoznajte mladu dizajnericu iz Srbije

Tekst: E.G.


Image: Privatno vlasništvo,
Instagram

Taru Lalić smo, baš kao i mnoge druge mlade zanimljive osobe iz regije, zamijetili na Instagramu. Na prvu su nas osvojile njena estetika i jedinstveni stil, pa smo o njenom putu poželjeli doznati nešto više. Završila je modni dizajn na Accademi del Lusso, a nakon izbacivanja diplomske kolekcije nastavlja s radom na svom brendu. Počinje se baviti budućim tehnologijama, najprije 3D printom, a zatim i laserskim rezovima te printom na tekstilu. Kaže kako joj 3D print pomaže postići neke forme koje ranije bi mogla. Također, svi materijali koje koristi su eco friendly, što smatra jako bitnom stavkom u svom stvaralaštvu. Nakon osvojenog 2. mjesta na Noizz Fashion Awardu, njena karijera kreće uzlaznom putanjom - uslijedile su mnogobrojne nagrade i razna putovanja koja su joj donijela mnogo toga pozitivnog, a posebno izdvaja dvije osvojene nagrade na Feeric Fashion Weeku u Rumunjskoj.

BURO. talent: Tara Lalić (фото 1)

Ime i prezime: Tara Lalić

Godine: 25

Zanimanje:  modna dizajnerica

Moj prvi susret s umjetnošću dogodio se: s 3 godine, kad su me roditelji upisali u školicu slikarstva, i od tada ne ispuštam četkicu i boje iz ruku... A prvi susret s modni dizajnom je bio negdje u srednjoj školi kad sam odlučila da ću se time baviti.

Inspiriraju me: Inspiraciju pronalazim svuda i u svakom trenutku, ali prije svega u djelima raznih slikara i kipara. Također, za svaku kolekciju sam pronašla inspiraciju u nekoj zemlji, njihovom narodu, tradiciji i kulturi. Najviše u Africi i Japanu.

BURO. talent: Tara Lalić (фото 2)

Osjećaj koji imam dok stvaram bih opisala kao: Osjećaj slobode jer radim ono što volim i želim, bez ikakvih granica i uvjeta.

Najveće dostignuće do danas: Pored raznih nagrada, revija i izložbi, možda mi je najveće dostignuće upravo to što radim ono što volim i volim ono što radim, jer mislim da je u današnje vrijeme to rijetkost.

Dizajneri  koje cijenim:  Iris van Herpen, Martin Margiela, Stella McCartney zbog svoje eco fashion priče...

Posao iz snova: U idealnom svijetu bi moj brend narastao do svjetskih razmjera i bavio bi se u isto vrijeme i budućim tehnologijama i utjecanjem na ljude da više obrate pažnju na svijet oko sebe, a ja bih vjerojatno živjela u Africi u nekom rezervatu, koji se bavi spašavanjem i očuvanjem životinja.

Prvu priliku da se pokažem dobila sam: S diplomskom revijom na Belgrade Fashion Weeku.

BURO. talent: Tara Lalić (фото 3)

U dizajnerskom radu nikad ne bih pristala na: bilo kakav kompromis i na bilo što što ne predstavlja mene kao dizajnericu.

Kad mi netko kaže da nešto ne mogu napraviti ja: Ja to napravim iz inata da dokažem da mogu.

Moj rad možete vidjeti na: na mom Instagram i Facebook profilu, kao i ovdje

Leave a comment

više