Search

Donosimo četiri prijedloga što ovaj vikend raditi u Zagrebu

Donosimo četiri prijedloga što ovaj vikend raditi u Zagrebu

Preko puštanja lampiona do plesa, izložbe i filma


Image: screenshot,
Buro arhiva

Osim Adventa i njegovih popratnih događanja, donosimo nekoliko malo drugačijih prijedloga za kvalitetan vikend provod...

Tako u subotu možda vrijeme možete izdvojiti za tradicionalno puštanje lampiona koji su zagarantirano atrakcija, nakon čega se možete zaputiti i na jednu odličnu plesnu predstavu, a nedjeljno popodne rezervirajte za autorsku izložbu jedne mlade fotografkinje ili u večernjim satima za novi hrvatski film o kojem trenutno svi pričaju. U nastavku donosimo raspored prijedloga vikend događanja...

Donosimo četiri prijedloga što ovaj vikend raditi u Zagrebu (фото 1)

Božićno svjetlo želja - puštanje lampiona
Dođite na čarobnu manifestaciju puštanja lampiona te u božićnom duhu najljepših želja darujte potrebite! "Božićno svjetlo želja" održat će se na novoj lokaciji Sveučilišne livade zbog velikog odaziva na događaj. Manifestacija će se održati oko zagrebačkih fontana, u Ulici Bratske Zajednice, 17. prosinca, s početkom preuzimanja lampiona od 18.00 do 19.50 sati. U 20.00 sati pustit će se lampioni u nebo i zaželjeti želje! Više detalja pronađite ovdje.


Plesna predstava "Mogući koncert/granice"

Često se pitamo što je GRANICA? Crta koja omeđuje nešto? Što uopće to znači u našem životu? Je li uopće moguće ostvariti zajedništvo u različitosti i gdje su te granice? Jer kako G. B. Shaw kaže: "Ples je vertikalni izraz horizontalne želje legaliziran glazbom". Predstava čiju koreografiju i koncept potpisuje Mirjana Preis će se održati 16. prosinca u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 20 sati, a više informacija možete pronaći na službenom Facebook eventu.

Donosimo četiri prijedloga što ovaj vikend raditi u Zagrebu (фото 2)

Izložba fotografija u sklopu Christmas afternoon at Gatsby's
Zagrebački Johann Franck se na jedno poslijepodne, točnije u nedjelju 18. prosinca od 17 sati pretvara u dom velikog Gatsbyja i predbožićno druženje uz izložbu, lagane swing hitove i lijeno lješkarenje u stilu '20-tih. Mlada fotografkinja Lorna Kijurko predstavit će seriju crno-bijelih fotografija intimnog svijeta Anđele, Ive, Monike i Ane - djevojaka koje su postale jedno od zaštitnih lica našeg Gatsbyja. Lorna Kijurko svoj rad opisuje kao fuziju različitih tipova fotografije. Ona istražuje snove i stvarnost, s naglaskom na trenutke, povezanost s osobama ispred objektiva, karizmom i umjetničkim viđenjem osjećaja koji svi zajedno stvaramo. Zavirite u osobnost, senzualnost i igru ove četiri djevojke. Više informacija pronađite ovdje.

Projekcija filma "Sve najbolje"
Novi hrvatski film redateljice Snježane Tribuson, o kojem trenutno svi pričaju, možete pogledati u nedjelju u 20:15 sati u Kinu Europa u dvorani Müller. Inače, riječ je o filmu čiji su glavni junaci slastičarka Verica, operna pjevačica Brankica i Španjolac Martin ove priče o usamljenosti i potrazi za ljubavlju. Uz njih, tu su i dvije medicinske sestre koje puno razmišljaju o muškarcima, jedan poljoprivrednik vrlo neobičnih poljoprivrednih talenata, jedna bolesna žena neobične seksualne orijentacije, ličilac koji jako voli sve "zgodne ženske"- njihove će sudbine ispreplesti slučajne okolnosti i nerješive situacije učiniti rješivima. Malo je vjerojatno da veliku ulogu u tome može odigrati grupica žohara, juha od cikle i jedna operna arija, ali u ovoj će priči biti baš tako. Više informacija pročitajte ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više