Search

Donosimo popis svih ljetnih filmskih festivala u Hrvatskoj koje biste mogli posjetiti

Donosimo popis svih ljetnih filmskih festivala u Hrvatskoj koje biste mogli posjetiti

Izbora je stvarno puno i to na različitim lokacijama


Image: PR,
Facebook

Možete li zamisliti ljeto bez dobrih filmova na otvorenom i pod zvijezdama? Mi ne! Nikako! Potaknuti time odlučili smo istražiti koje sve ljetne filmske festivale imamo na raspolaganju ove godine. I dok neki prioritet daju hrvatskim kratkim i dugometražnim filmovima, drugi su pak orijentirani samo na dokumentarce, ali i žanr znanstvene fantastike. Nezavisna produkcija stranih filmova isto će biti sveprisutna u sklopu jednog od omiljenih festivala, a o kojima je točno riječ, kada će se i gdje održavati, doznajte u nastavku... 

Fantastic Zagreb Film Festival (21. do 24.6. + 28.6. do 8.7.)

Fantastic Zagreb Film Festival, najveći festival fantastike i žanrovskog filma u regiji, krajem lipnja i početkom srpnja svake godine filmofilima i ljubiteljima fantastike i žanrovskog filma donosi prave filmske poslastice! U čak 11 festivalskih dana ljubitelji znanstvene fantastike, trilera, fantasy filma, akcije, psihološke drame, filma strave, animea itd. mogu pogledati niz intrigantnih i najnovijih filmova kao i kultne žanrovske klasike proslavljenih autora.

Donosimo popis svih ljetnih filmskih festivala u Hrvatskoj koje biste mogli posjetiti (фото 1)

Tabor Film Festival (5. do 8.7.)

Tabor Film Festival u blizini Desinića je međunarodni festival kratkometražnog filma, koji se sastoji od tri natjecateljska programa: domaća konkurencija, međunarodna konkurencija i Kiki - dječja konkurencija. Predstavlja kratkometražne filmove svih rodova (animirani, dokumentarni, igrani, eksperimentalni).

Pula Film Festival (14. do 22.7.)

Pulski filmski festival jedan je od najstarijih kontinuiranih filmskih festivala u Europi i svijetu. Pokrenut je 1954. kao središnji festival jugoslavenskog filma, a od 1992. nacionalni je hrvatski filmski festival. Glavni natjecateljski program čine dugometražni igrani filmovi, a od 2014. i dokumentarni. Program se održava u pulskoj Areni i drugim lokacijama.

Donosimo popis svih ljetnih filmskih festivala u Hrvatskoj koje biste mogli posjetiti (фото 2)

Motovun Film Festival (24. do 28.7.)

Posvećeni su filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom i snagom svojih priča. Filmovima koji se u neravnopravnim tržišnim utakmicama, sve teže probijaju do kino-dvorana i običnih gledatelja. Filmskim programom žele odražavati raznolikost - estetsku, tematsku, zemljopisnu… Što više zemalja, što različitijih filmova, ne bi li pokazali da je svijet filma mnogo širi i šarolikiji nego li se često čini.

Donosimo popis svih ljetnih filmskih festivala u Hrvatskoj koje biste mogli posjetiti (фото 3)

Festival dokumentarnog rock filma DORF (4. do 6.8. i 23. do 25.8.)

Najstariji domaći festival dokumentarnih glazbenih filmova, s bogatim popratnim programom - od koncerata, promocija knjiga, izložbi stripova, fotografija, slika, plakata, pa do radionica održava se u Vinkovcima. Gostovali u 80-ak gradova, u 5 država...

Liburna Film Festival (20. - 24.8.)

Liburnia Film Festival održava se u Opatiji i najstariji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj te jedini festival koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce. Odvija se krajem kolovoza na otvorenom, a ove godine održat će se u 15. izdanju. 

Donosimo popis svih ljetnih filmskih festivala u Hrvatskoj koje biste mogli posjetiti (фото 4)

Vukovar Film Festival (23. do 26.8.)

Osmišljen za promociju i širenje kreativnog uzleta filmaša iz regije... A kada je festivalska pozornica smještena u opjevanu slavonsku ravnicu, Vukovar i Dunav s čarobnim pješčanim adama, uz izvrsnu hranu i glazbu, što se bolje može zamisliti?

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više