Search

Filmovi zbog kojih se veselimo proljeću

Filmovi zbog kojih se veselimo proljeću

Zagarantiran uspjeh ili neuspjeh?


Image: screenshot

Donosimo vam listu perspektivnih filmskih preporuka koje bi vas mogle ugodno iznenaditi

Kada je u pitanju svjetska kinematografija i filmski žargon proljetni period u godini, u kontekstu filmskih premijera, prozvan je tzv. dump zonom. Naime, radi se o filmovima za koje se već u samom startu ne prognozira ili očekuje zapažen uspjeh, a koji će ipak vjerojatnije u konačnici ugodno iznenaditi. Sjetimo se samo filmskih klasika poput filma The Kid iz 1921. godine koji je producirao, režirao i u njemu glumio Charlie Chaplin. Istu priču dijeli i psihološki triler Shadow of a Doubt u režiji Alfreda Hitchcocka, a upravo se slična stvar sada dogodila i s Deadpoolom, koji je od svog začetka bio pod povećalom, a trenutno na kino blagajnama ostvaruje izniman uspjeh. Listu filmskih naslova, koje vam u nastavku donosimo, a čije se premijere očekuju u proljeće, mnogi kritičari podijeljenih mišljenja, preuranjeno su opisali kao potencijalno neshvaćenima, neobičnima i pomalo grubima, ali i s druge strane, svojevrsnom kvalitetnom uvertirom za još kvalitetnija ljetna otvaranja. Najbolje da procijenite sami!

"Midnight Special", režija: Jeff Nichols

Jedan od zamijećenih kandidata za Zlatnog medvjeda na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu. Iako je u posljednje desetljeće redatelj Jeff Nichols snimio niz filmskih uspješnica, za ovaj znanstveno-fantastični uradak Midnight Special predviđa se kako je to njegov najambiciozniji projekt dosad. 

"Batman protiv Supermana: Zora pravde", režija: Zack Snyder

Prvi je ovo put kako su se superjunaci Batman i Superman susreli na velikom ekranu. Veliko je ovo filmsko ostvarenje koje je u samom startu podijelilo i filmaše, ali i publiku, a napetost kritičara do premijere je sve snažnija. 

"X-Men: Apocalypse", režija: Bryan Singer

Redatelj Singer snimio je itekako dobre X-Men filmove, a za ovaj nadolazeći, odlučio je zadržati jednak trend i formulu koja garantira uspjeh. 

"Green Room", režija: Jeremy Saulnier

Saulnierova kriminalistička drama Blue Ruin iz 2013. godine našla se na popisu najboljih filmova koje ste propustili. U spomenutom, nadolazećem hororcu Green Room, redatelj je ostao dosljedan i ustrajan u svom uprizorenju krvavog realizma. 

"Everybody Wants Some", režija: Richard Linklater

Dovoljno je samo reći, Linklater! Redatelj je to koji se pozicionirao na sam tron kada je riječ o nezavisnoj filmskoj produkciji. Radi se o drami, koja, ako ne bude sjajna, barem bi vas trebala natjerati na intenzivno razmišljanje. 

"Snowden", režija: Oliver Stone

Jednu od glavnih uloga tumači sve omiljeniji Joseph Gordon-Levitt koji je, kako mnogi tvrde, na vrhuncu svoje zavidne glumačke karijere. Redatelj Oliver Stone navodno je spreman za hit, a u pitanju je kontroverzna biografska drama. Postavlja se pitanje, što se tu ima ne svidjeti?

"The Nice Guys", režija: Shane Black

Prethodni redateljski uradak Shanea Blacka, Kiss Kiss Bang Bang bio je pravo iznenađenje s odmjerenom dozom kombiniranog nasilja, humora i misterije. Sličan uspjeh Black namjerava ostvariti i u ovoj filmskoj komediji, uz malu pomoć Ryana Goslinga i Russella Crowea. 

"Potraga za Dorom", režija: Andrew Stanton, Angus MacLane

Iako je perspektiva filmskih nastavaka uvijek na niskim granama, mnogi se nadaju kako će animirani film Potraga za Dorom biti jednako uspješan kao i njegov prethodnik Potraga za Nemom.


Related articles

Buro 24/7 Selection

više