Search

Interaktivan event kuće Marni na sajmu umjetnosti Art Basel

Interaktivan event kuće Marni na sajmu umjetnosti Art Basel

U Hong Kongu


Image: buro247.com/me

14. ožujka Marni Prisma, serija događanja koja slavi 20. rođendan kuće Marni, nastavlja svoje jednogodišnje putovanje, a nakratko se zaustavila u Hong Kongu kako bi u sklopu najvažnijeg umjetničkog sajma Art Basela otvorila Marni Roof Market

Prošlog vikenda kuća Marni održala je event pod nazivom "Marni Roof Market" na prostorima prekrasne hongkonške luke. Uz fantastične noćne prizore gradske vizure u pozadini, "Marni Roof Market" događaj prikazao je multidimenzionalan identitet kuće Marni, miješajući instalacije, kulturne senzacije i proizvode u jednom sveobuhvatnom neponovljivom iskustvu.

Događaj se održava u sklopu svjetskog umjetničkog sajma Art Basel u Hong Kongu, a trgovina na otvorenom podsjeća na prošlogodišnju "Marni tržnicu s cvijećem" u Milanu, koja je prenijela sasvim novu energiju kuće Marni i kreirala atmosferu prave tržnice. Kao što je slučaj bio s milanskim eventom i ovaj projekt kuće Marni najavljen je posebnim izdanjem izloga, i to u sklopu luksuzne modne trgovine Joyce. 

Središnji element Marni pop-up eventa na Art Baselu bila je pulsirajuća svjetleća instalacija čiji se intenzitet svijetljenja mijenjao u skladu s glazbenom podlogom koja je, pak, nastala snimanjem zvukova tijekom "Marni Flower Market" eventa. Autor neobične instalacije talijanski je umjetnik Massimo Bartolini. Na spomenutom pop-up događaju posjetitelji su imali priliku kupovati unikatne komade s ovog neponovljivog eventa. Aranžman cijele "trgovine na otvorenom" sastojao se od metalnih konstrukcija imitirajući oblik stiliziranih kućica poslaganih jedna pokraj druge, a u njima i oko njih nalazile su se lutke s ispletenim suknjama od plastike, istkane plastične i metalne stolice te razni kukci i životinje izrađene od ispletenih žica.

  

Osim prekrasnog cvijeća i aromatskog bilja, izloženi su brojni predmeti koje su posjetitelji mogli kupiti, a među njima su se našle i kožne sandale koje su ručno oslikali umjetnici talijanskog Art Brut kolektiva; plastične kuhinjske rukavice ukrašene arhivskim Marni motivima; popularna "Dot" torba, mreža od saffiano kože također sa starijim printovima kuće Marni; platnene torbe i shopping torbe na pruge predstavljene na Marni Flower Marketu. Također, u ponudi su se našle skupture iz Marni Animal House projekta, stolnjaci za piknik i papir za umatanje darova s prepoznatljivim Marni printom, a posjetitelji su dobili i jedinstvenu priliku sudjelovati u zanimljivoj radionici izrade nakita od recikliranih materijala.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više