Search

Izložba tjedna: Suvremeni austrijski dizajn

Izložba tjedna: Suvremeni austrijski dizajn

U galeriji Klovićevi dvori


Image: PR

Povodom 60. obljetnice osnivanja Austrijskog kulturnog foruma Zagreb ovog je tjedna otvorena izložba aktualnog i inovativnog proizvodnog dizajna iz Austrije

Dizajnerice i dizajneri teže za stvaranjem novoga i za oblikovanjem nečega što još nikad nije postojalo. S proizvodima koji su nastali na temelju ovakve motivacije kreću se često novim putovima, odvažujući se na drukčije pristupe: hrabrim i inovativnim naručiteljicama i naručiteljima pritom pripada važna uloga. Samo ako se upuste u nove proizvode, koncepte, izradbene i gospodarstvene modele, omogućuje se inovativni dizajn. Izložba koja se priređuje pod motom: Primijenjeno & svakodnevno prikazuje nova strujanja i razvoj austrijske dizajnerske scene te predstavlja proizvode usmjerene prema budućnosti.

Izložba tjedna: Suvremeni austrijski dizajn (фото 1)

Povodom 60-godišnjeg jubileja Austrijski kulturni forum Zagreb i designaustria nisu odabrali retrospektivu, pogled unatrag, već pogled unaprijed. U fokusu izložbe ne stoji usredotočenost na prošlost, štoviše, prevladava optimistični pogled u budućnost. Vrednote kao što su tradicija i kakvoća nipošto se pritom ne zanemaruju, nego se, naprotiv, stavljaju u središte pozornosti.

Izložba tjedna: Suvremeni austrijski dizajn (фото 2)

Izložbeni prostor Galerije Klovićevi dvori izgledom će podsjećati na stambeni prostor, a obilazak izložbe bit će donekle nalik posjetu nečijem privatnom stanu: izmijenivat će se ono dobro poznato, domaće, s onim novim i prazninama, a posjetitelji su pozvani na opušteno lutanje i uživanje. Za izložbu su s jedne strane odabrani austrijski dizajneri i dizajnerice koji su se na međunarodnom planu već afirmirali, a pridružuju im se mladi i ambiciozni dizajneri, kako bi se na taj način vidljivom učinila svekolika jakost i širina austrijske dizajnerske scene.

Izložba tjedna: Suvremeni austrijski dizajn (фото 3)

Izložba ostaje otvorena do 2. kolovoza 2015., a nakon večerašnjeg službenog otvorenja slijedi jazz-koncert u atriju galerije Klovićevi dvori gdje će nastupiti Tamara Obrovac Transhistria ensemble i radio.string.quartet.vienna

Izložba tjedna: Suvremeni austrijski dizajn (фото 4)

Izložba tjedna: Suvremeni austrijski dizajn (фото 5)

Izložba tjedna: Suvremeni austrijski dizajn (фото 6)

Izložba tjedna: Suvremeni austrijski dizajn (фото 7)

Izložba tjedna: Suvremeni austrijski dizajn (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više