Traži

Kako izgleda zimska rutina njege lica u 5 koraka?

Kako izgleda zimska rutina njege lica u 5 koraka?

Evo što savjetuju stručnjaci

Tekst: E.G.


Fotografija: Buro247.kz,
promo

Iako naša koža zimi zahtjeva temeljitiju njegu, sve skupa uopće ne treba biti komplicirano... Ovo su osnovni koraci kojih se trebate pridržavati!

Ako ste i prije spadali u one koji njezi lica ne posvećuju previše vremena, s godinama ste vjerojatno shvatili da to nitko ne radi bez razloga, posebice ako govorimo o hladnijim mjesecima. Štoviše, sudeći prema Caroline Hirons, britanskoj beauty stručnjakinji, kožu zimi trebamo tretirati kao i odijevanje. Točnije, moramo razmišljati na slojevit način. Isto tako, Hirons kaže da je jedan od ključnih savjeta zimi da se ne tuširamo s vrućom vodom, niti umivamo lice s pretjerano toplom, budući da ćemo tako dodatno isušiti našu kožu. Kad je riječ o rutini njege lice u slojevima, ona se sastoji od pet koraka, a u nastavku doznajte koji su to.

Čišćenje lica

Ovo ne možemo ponoviti dovoljno puta - koža lica se mora svakodnevno čistiti, a odlazak na spavanje sa šminkom nije opcija. Kad je riječ o zimskom periodu, svoje lice nemojte čistiti pjenama i gelovima za umivanje, već se umjesto toga odlučite za hranjivije opcije, poput mlijeka ili balzama za skidanje šminke na bazi ulja, a koje ćete ukloniti pomoću toplog ručnika natopljenog vodom.

Kako izgleda zimska rutina njege lica u 5 koraka? (фото 1)

Eksfolijacija

Ako ste voljeli pilinge, obožavat ćete proizvode za eksfolijaciju. Rezultati će biti bolji, a uloženo vrijeme jednako. Radi se o fiziološkom procesu kojim se odumrle stanice odbacuju iz epiderme, i to pomoću proizvoda koji u sebi sadrže posebne kiseline. Posebno treba istaknuti da će od eksfolijacije dodatno profitirati ljudi čija je koža sklona nepravilnostima.

Kako izgleda zimska rutina njege lica u 5 koraka? (фото 2)

Maske

Najbolje vrijeme za korištenje maski za lice je svakako ono u kojem su temperature niže. Drugim riječima, čak i ako kroz godinu preskačete ovaj korak, zimi ga počnite prakticirati. Ako imate vremena, dermatolozi preporučuju korištenje više maski. Primjerice, jedan dan koristite masku za čišćenje lica, a drugi dan za dubinsku hidrataciju kako biste postigli maksimalni efekt.

Kako izgleda zimska rutina njege lica u 5 koraka? (фото 3)

Hidratantne kreme i serumi

Finalna faza njege kože, nakon čišćenja i nanošenja tonika, jest hidratacija pomoću krema i seruma. Naravno, možete koristiti samo jednu od opcija, ali ako imate mogućnosti, pronađite oba proizvoda iz iste linije koji vam najbolje odgovaraju. Serum nanesite na kožu dok je još blago vlažna, a kremu nakon što se serum dobro upije.

Kako izgleda zimska rutina njege lica u 5 koraka? (фото 4)

Ulja i hranjive kreme za jutra

Kad je riječ o jutarnjoj njezi lica, stručnjaci će vam uglavnom savjetovati korištenje izrazito hranjivih krema ili pak ulja. Šminka će bolje prianjati uz kožu i nećete riskirati osjećaj suhoće kože kroz dan.

Kako izgleda zimska rutina njege lica u 5 koraka? (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više