Search

Najbolje nove serije koje nas očekuju ove godine

Najbolje nove serije koje nas očekuju ove godine

"Crashing", "When We Rise", "The Good Fight"...

Tekst: E.G.


Image: Screenshot

Ponuda televizijskih serija nikad nije bila bogatija i zanimljivija, a postaje sve teže pogledati sve one koje bismo htjeli. Odabrali smo neke od najatraktivnijih nadolazećih naslova koje jedva čekamo pogledati...

Svi zaljubljenici u televizijske serije su u proteklih nekoliko sezona definitivno došli na svoje. Malo je tko mogao predvidjeti do kojih će se razmjera ovaj format razviti. Redatelji koji su radili isključivo na visokobudžetnim holivudskim filmovima sada redom snimaju serije, a ista je situacija i s glumcima. Neka od najvećih glumačkih imena, uključujući i dobitnike prestižne nagrade Oscar, sada se sve češće pojavljuju u ulogama na malim ekranima. S obzirom na količinu serija kojima smo izloženi, postaje sve teže razbrati koje su najbolje među njima i koje zaista vrijedi pogledati. Kako bismo vam pokušali olakšati izbor, donosimo pregled nadolazećih novih serija kojima se najviše veselimo.

Big Little Lies

Iako nije moguće jamčiti da će neki projekt sigurno biti dobar, ovaj ima vrlo dobre šanse. Redatelj serije je Jean-Marc Vallée, čovjek koji stoja iza filmova poput "Wild" i "Dallas Buyers Club", a u glavnim se ulogama pojavljuju oskarovke Nicole Kidman i Reese Witherspoon. Priča je zapravo ekranizacija hit knjige Liane Moriarty, a govori o životima supruga i majki u malom američkom gradiću. Kad se u grad doseli samohrana majka sa svojim sinom, a glavne junakinje se počnu sve češće s njom družiti, doći će do serije neočekivanih događaja. Prva epizoda će se prikazati 19. veljače u SAD-u, a u Hrvatskoj će biti dostupna dan kasnije.

Najbolje nove serije koje nas očekuju ove godine (фото 1)

Crashing

Jedan od aduta kuće HBO-a u nadolazećoj sezoni je svakako i ova serija. Ponovno se susrećemo sa situacijom u kojoj poznati filmski producent prelazi u format televizijskih serija, a ovaj put je riječ o Juddu Apatowu, poznatom po filmovima poput "Knocked Up" i "Pineapple Express". U glavnoj je ulozi glumac Pete Holmes, a glumi upravo rastavljenog muškarca koji pokušava dovesti svoj život u red. Premijera je zakazana za 19. veljače, odnosno 20. veljače u Hrvatskoj.

Najbolje nove serije koje nas očekuju ove godine (фото 2)

The Good Fight

Svi koji su pogledali seriju "The Good Wife" vrlo dobro znaju da se timu koji stoji iza takvog projekta i nadalje može vjerovati. Kad je najavljeno da će serija dobiti svoj spin-off, oduševljenju brojnih obožavatelja serije nije bilo kraja. U središtu priče će se nalaziti dobro poznati lik iskusne odvjetnice Diane Lockhart, a pratit ćemo njene najnovije poslovne i privatne intrige. Uz nju će se pojaviti i još neki poznati likovi, poput odvjetnice Lucce Quinn i kćeri Eli Golda, Marisse. Više detalja još uvijek nije poznato, no nema razloga vjerovati da serija neće ispuniti očekivanja. Prva epizoda nas očekuje 19. veljače.

Najbolje nove serije koje nas očekuju ove godine (фото 3)

When We Rise

Neki će reći da je tematika ove serije već pomalo izlizana, no sudeći prema najnovijim političkim događanjima u SAD-u, možda nikada nije bila aktualnija. Ovaj naslov donosi kronologiju borbe za jednakost homoseksualaca u SAD-u, počevši od pobune u Stonewallu. Seriju je napisao i režirao Dustin Lance Black, poznat po filmu "Milk", a u glavnim se ulogama pojavljuju Guy Pearce i Mary- Louise Parker. Premijera serije je zakazana za 27. veljače.

Najbolje nove serije koje nas očekuju ove godine (фото 4)

Feud

Ovaj naslov donosi jednu nevjerojatnu i navodno, istinitu priču o rivalstvu velikih glumačkih diva. Jedna od holivudskih legendi kaže da je snimanje filma "Whatever Happened to Baby Jane?" u potpunosti obilježeno međusobnom nesnošljivosti glavnih glumica, Joan Crawford i Bette Davis, a Ryan Murphy je sve to odlučio prikazati kroz novu televizijsku seriju. U glavnim su ulogama glumačke dive našeg doba, Susan Sarandon i Jessica Lange, a prva epizoda će se prikazati 5. ožujka.

Najbolje nove serije koje nas očekuju ove godine (фото 5)

The Handmaid's Tale 

Za kraj predlažemo i nešto drugačiju priču distopijske tematike s jakom aktivističkom notom. Marš žena u Washingtonu je održan prije samo nekoliko dana, a ova nas serija želi podsjetiti na važnost jednakosti spolova i poštivanja ljudskih prava. Radi se o ekranizaciji knjige velike spisateljice Margaret Atwood, koja prikazuje svijet budućnosti u kojem su žene prisiljene biti seksualne ropkinje. U glavnim se ulogama pojavljuju Alexis Bledel, Elisabeth Moss i Joseph Finnes, a premijera je zakazana za 26. travanj.

Najbolje nove serije koje nas očekuju ove godine (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više