Search

Noć muzeja: izložbe kojima se veselimo

Noć muzeja: izložbe kojima se veselimo

Manifestacija koju treba iskoristiti


Image: buro247 arhiva

Noć muzeja manifestacija je koja će se održati i ove godine, a mi vam donosimo naš izbor najzanimljivijih izložbi kako biste ovaj događaj mogli maksimalno iskoristiti...

Već 13. godinu zaredom u Hrvatskoj će se održati manifestacija pod nazivom "Noć muzeja" koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo. U ovom događanju sudjeluje 110 hrvatskih gradova s više od 230 muzeja, galerija i ostalih kulturnih ustanova. Ove godine naglasak manifestacije je stavljen na stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, a samim time i na stvaranju nove muzejske publike pod olimpijskim naslovom: "Muzeji i sport". Mi vam donosimo izbor izložbi koje biste svakako trebali posjetiti, a za sve ostale informacije i pregled cjelokupnog programa, posjetite stranicu

Zagreb

Galerija Klovićevi dvori - za vas su pripremili izložbu mladog ilustratora i animatora Zdenka Bašića koji je dobitnik Velike nagrade Šestog hrvatskog biennala ilustracije, ali i brojnih drugih pohvala i nagrada. 

Muzej za umjetnost i obrt - pripremio je 6 atraktivnih izložbi, pa unutar jedne noći imate priliku vidjeti više od jedne izložbe, a to su: "Balet i strast - donacija Jelka Yareshe", "Na iglama - modni dizajn Igora Galaša", "Akiko Sato: Draw Attention!", "Izložba za crtanje, isprepletenu izložbu" te "Praktičan pristup umjetnosti".

Noć muzeja: izložbe kojima se veselimo (фото 1)

Oris Kuća arhitekture - pod parolom "Arhitekti određuju ljudima život, a ništa ne uče o njima" spremna je izložba Bogdana Budimirova "Kuća za dvoje".

Muzej suvremene umjetnosti - možete pogledati sve izložbe koje su trenutno izložene, a uz to Muzej je pripremio u programu filmove o sportu, predstave za djecu, koncert sportskog naslova te turnir malog nogometa u kojemu će sudjelovati ekipe umjetnika, novinara i muzealaca.

Muzej automobila Ferdinand Budicki - osim stalne izložbe, posjetitelji će moći vidjeti i 100 fotografija koje do sada nikad ili rijetko su bile viđene i to sve povodom 120.godišnjice automobilizma u Hrvatskoj.

Split

Galerija Meštrović - Splićani će pak moći pogledati izložbu "Ivan Meštrović i zavičaj" u kojoj se istražuje povezanost našeg poznatog umjetnika s Otavicama i njegovo umjetničko djelovanje u rodnom kraju, s naglaskom i sveobuhvatnom obradom remek-djela Meštrovićeve sakralne arhitekture.

Muzej grada Splita, Galerija Emanuel Vidović, Supstrakcije Dioklecijanove palače i Jugoistočna kula Dioklecijanove palače su objedinjeni programom :"Svi smo mi sportaši - sportski dočekujemo i sportski po muzeju vodimo!" odlučili svoje posjetitelje dočekati u sportskoj odjeći i mole vas da vi također dođete u sportskoj odjeći te na "sportski" (a samim time i jedinstven) način napravite obilazak navedenih kulturnih ustanova.

Ilustracija autora Zdenka Bašića

Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik - u ponudi ima niz izložbi, a mi vam izdvajamo onu od jednog od najcjenjenijih suvremenih fotografa: "Ahmet Ertug: Točka iščeznuća".

Prirodoslovni muzej - pripremio je niz radionica, izložbi i kviz koji su povezani uz naše poznavanje životinja i samog ljudskog tijela.

Rijeka

Sekcija_Društvo arhitekata Rijeka - pod temom "Brže, jače, više..." izložba koju predstavljaju je koncipirana kroz pet točaka: 1) Visual - videoinstalacija koja će prezentirati element brzine, 2) Maketa - predstavlja omjere: jače i više, 3) Kolaž - napad na sva osjetila referencama iz cijelog svijeta fotografije i pisanih medija, 4) Tribina - rasprava o brzini, jačini i visini u arhitekturi, 5) Akcija - uređenje prostora igrališta srednje škole u koloritima prema projektu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više