Search

Novi albumi koje ćemo slušati ovog proljeća

Novi albumi koje ćemo slušati ovog proljeća

Kelis, Metronomy, Coldplay, Johnny Cash...


Ovog proljeća glazbeni svijet očekuje mnoštvo novosti i albuma koje vjerni obožavatelji dugo iščekuju. Među njima su i neki debitantski radovi, bilo starosjedilaca glazbene scene, bilo novih i još neafirmiranih mladih nada. Donosimo vam 8 albuma koji će svjetlo dana ugledati tokom proljetnih mjeseci

Metronomy - "Love Letters", 10. ožujak

Novi album četvrti je u diskografiji britanskog kolektiva Metronomy, koji je započeo kao elektronski projekt, ali polako prešao u indie pop vode. "Love Letters" nastavak je uspješnog "The English Riviera" u kojem se frontmen Joseph Mount osjetio "siguran u sebe i svoju snagu više nego ikada". Njihovu samouvjerenost možemo ocijeniti prema prvim singlovima "I'm Aquarius" i "Love Letters".

MØ - "No Mythologies to Follow", 10. ožujak

Danska pjevačica MØ 10. ožujka izdaje svoj prvi album. Ovu elektro-pop mladu nadu zamijetili smo sa singlovima "Pilgrim" i "Waste of Time" kojima nas je oduševila. Kao dio skandinavske pop scene i mnogim glazbenim utjecajima koji su joj dostupni, ona u svojoj glazbi kombinira mnoštvo progresivnih pravaca i pokazuje svoj nezasitni apetit za kvalitetnim zvukom. Pjesmom "Don't Wanna Dance" ukazuje na pravac u kojem će se album kretati, preko synth popa, elektronike i hip-hopa u kombinaciji s jakim vokalom.

Tony Bennett i Lady Gaga - "Cheek to Cheek", 18. ožujak

Zasigurno najveća začudnost ovog glazbenog proljeća. Pop diva i stariji swing majstor prvi su puta surađivali 2011. godine na albumu Bennetta snimivši obradu pjesme "The Lady Is a Tramp". Sada su snimili jazz album s kojeg još niti jedan singl nije dostupan, a kako će izgledati album nakon Gagine promjene imidža, vidjet ćemo sredinom ožujka.

Johnny Cash - "Out Among the Stars", 25. ožujak

Legende više nema, ali njegovo stvaralaštvo još uvijek živi. "Out Among the Stars" će biti njegov četvrti album koji ovoga puta nije kombiniran od isječaka nego je pronađen u cijelosti. Snimljen je bio krajem 80-ih, a svjetlo dana će ugledati tek sada zbog pravnih razmirica nasljednika glazbenika s izdavačkom kućom Columbia.

Damon Albarn - "Everyday Robots", 28. travanj

"Everyday Robots" bit će prvi solo album za Damona Albarna, frontmena nekih od najjačih projekata današnjice, bendova Blur i Gorillaz. Svi obožavatelji moći će ga čuti ovog ljeta uživo na festivalu EXIT, a do tada uživati u debitantskom albumu. Naslovni singl upućuje na tradicionalni njegov baladni stil, no ono što Damon naglašava su tekstovi koji su najosobnije stvaralaštvo koje je do sada napisao u cijeloj diskografiji.

Kelis - "Food", 22. travanj

Kelis je za svoj prvi album u četiri godine odabrala smion izbor producenta - indie-rock genijalca Davida Siteka (iz benda TV on the Radio) koji je dodao raskošne zvukove živih instrumenata. "Food" kombinira retro osjećaj s modernim zvukom, od balada do R&B plesnih brojeva. "Nisam htjela nešto suvremeno, nego baš prenijeti emociju svega što sam voljela odrastajući", izjavila je Kelis.

Mariah Carey - "The Art of Letting Go", 6. svibanj

Singl s Miguelom "#Beautiful" bio je treća najslušanija pjesma prošlog ljeta, a sada "You're Mine (Eternal)" u suradnji s Treyem Songzom pretendira na sličnu poziciju. Ostatak albuma nagoviješta suradnje s nekim od eminentnih producenata hip-hop svijeta koji možda malo mijenjaju pop zvuk na koji smo kod Mariah navikli, ali njen upečatljivi vokal zasigurno ostaje isti. S obzirom da je posljednji album vlastitog materijala izdala davne 2009., ovaj album bi mogao privući slušatelje ako zbog ničeg drugog onda iz znatiželje.

Coldplay - "Ghosts Stories", 19. svibanj

Sve obožavatelje Coldplaya je oduševila vijest da se nakon 3 godine vraćaju s novim albumom i novim zvukom. Bubnjar Will Champion u intervjuu je izjavio: "Postoji određena granica koju ne smijemo prijeći jer ćemo postati prerazvikani i pompozni. Moramo biti oprezni i ostati vjerni sebi. Resetirati se i nanovo kalibrirati". U skladu s time "Magic" evocira sjećanja na njihove velike hitove, dok "Midnight" zadire u druge razine i zvuči gotovo kao suradnja s Bon Iverom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više