Search

Predstave pod vedrim nebom su odličan ljetni plan

Predstave pod vedrim nebom su odličan ljetni plan

Ljetne pozornice hrvatskih kazališta


Image: Službene stranice navedenih kazališta / Ena Bebek

I u ljetnim mjesecima kultura diše kazališnim daskama diljem Hrvatske, a ljetne pozornice svoja vrata otvaraju svima koji žude za dobrom predstavom i zabavom...

Kazališne daske i ovog će ljeta biti ispunjene dobrim predstavama koje vrijedi pogledati. Kulturno ljeto koje miriše na kazališta na otvorenom te poziva na zabavu, rijetko tko će moći odbiti. Tako su Zagreb, Koprivnica i Brijuni za sve ljubitelje umjetnosti i kazališta pripremili pravu ljetnu poslasticu koja će zasititi i one najizbirljivije. 

Teatar EXIT u Zagrebu

Teatar Exit na otvorenoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt nudi vlastite i gostujuće predstave publici kojoj u ljetnim mjesecima nedostaje kazališnih događanja. Ciklus predstava prepoznatljiv je po nazivu LJETNE NOĆI Teatra EXIT. Predstave poput "Ja, tata!", "Nas dva i ja" te "Njuške" možete pogledati od 16. srpnja pa sve do 2. kolovoza, a program predstava pogledajte na stranici Teatra Exit i rezervirajte svoju kartu za pokoju predstavu. 

Predstave pod vedrim nebom su odličan ljetni plan (фото 1)

GD Histrion u Zagrebu

Glumačka družina Histrion počela je 30. izdanje Zagrebačkog histrionskog ljeta premijerom komedije "Diogeneš" Tituša Brezovačkog koja je održana na zagrebačkoj Opatovini u subotu, 11. srpnja, točno na 40. rođendan te družine.  Zagrebačko histrionsko ljeto potrajat će do 30. kolovoza do kad će se ljubitelji kazališta moći svaki dan, osim ponedjeljkom, u večernjim satima družiti s glumcima Histriona na zagrebačkoj Opatovini. Histrioni neće ni ovoga ljeta zanemariti svoju Kabare (noćnu) scenu – Gumbek na kojoj će na Opatovini, među ostalim, 17. i 18. srpnja, u sklopu Marijana kabarea, Marija Borić i Zvonko Presečki izvesti premijeru s najomiljenijim i najpoznatijim hrvatskim i svjetskim šlagerima tridesetih i četrdesetih godina 20. stoljeća, a Ksenija Erker, Vera Zima i Zoran Mišolongin izvest će kabare "Nismo sve Karenjine".  Raspored svih predstava pogledajte ovdje

Predstave pod vedrim nebom su odličan ljetni plan (фото 2)

Ludens Teatar u Koprivnici

U atriju Doma mladih svake subote u srpnju u 21 h održavat će se već tradicionalno "Ljeto u Ludensu". Ovogodišnji repertoar čine kazalište Teatroman, Kerekesh teatar, Aplauz teatar i Tatjana Kecman. Ludens teatar na ovogodišnje kazališno ljeto dovodi četiri raznolike komedije. Dvije su već odigrane, ali 18. srpnja možete pogledati predstavu "Bračni (s)provod", Aplauz Teatra te 25. kolovoza predstavu "Prekobrojna" koja će vas dobro nasmijati.

Predstave pod vedrim nebom su odličan ljetni plan (фото 3)

Teatar Ulysses na Brijunima

Kazalište koje su utemeljili glumac i redatelj Rade Šerbedžija i pisac Borislav Vujčić, ove sezone nudi lijepu lepezu kulturnih sadržaja. Izdvajamo već dobro uhodanu predstavu "Kralj Lear" Wiliama Shakespearea, a pažnju treba usmjeriti na novu predstavu mladog redatelja Igora Vuka Torbice "Razbijeni krčgar" kojom će se predstaviti javnosti. Dakako, ne smijete propustiti koncert Urban & 4 19. srpnja, a raspored svih izvedbi možete pogledati ovdje, a na ovoj stranici možete i rezervirati svoju kartu.

Predstave pod vedrim nebom su odličan ljetni plan (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više