Search

Pronašli smo tri izložbe koje možete posjetiti u veljači 2020. Da, mi već razmišljamo o putovanju nakon blagdana

Pronašli smo tri izložbe koje možete posjetiti u veljači 2020. Da, mi već razmišljamo o putovanju nakon blagdana

Izložbe u Londonu

Tekst: T.K.


Image: PR

Ako niste niti pomislili gdje možete otići nakon što prođe blagdanska ekstaza, mi smo to učinili za vas. Palo nam je na pamet kako bi bilo lijepo recimo otputovati u London, a povod tome su ove tri izložbe koje su trenutno u tijeku. I traju sve do ožujka 2020. Smatrajte ovo dobrim povodom da odmah potražite neku jeftinu avionsku kartu i isplanirate putovanje kada nastupi postblagdansko sivilo.


Dora Maar, Tate Modern

Picassova dama konačno je dobila vlastitu izložbu

Fotografije Francuskinje Dore Maar smatrale su se iznimno avangardnima kada su 1939. prvi puta objavljene, pogotovo iz perspektive žene. Njezini nadrealni radovi su intrigantni i uznemirujući, a ova, najveća, retrospektiva njezina rada u Velikoj Britaniji uključuje baš ta, ali i mnoga druga, djela. Maar je dokumentirala mnoge gradove širom svijeta u obliku društvenih komentara i bila je opredijeljena za ljevičarsku politiku. Bila je možda najpoznatija kao ljubavnica i muza Pabla Picassa, ali ovdje njezin rad zauzima središnje mjesto.

Adresa: Tate Modern, Bankside, London SE1 9TG
Traje do:  15. ožujka 2020.

Pronašli smo tri izložbe koje možete posjetiti u veljači 2020. Da, mi već razmišljamo o putovanju nakon blagdana (фото 1)

Pronašli smo tri izložbe koje možete posjetiti u veljači 2020. Da, mi već razmišljamo o putovanju nakon blagdana (фото 2)

Moving to Mars, Design Museum

Futurizam u zanimljivom dizajnerskom izdanju

Ima li života na Marsu? Izložba u londonskom muzeju posvećenom dizajnu istražuje pitanja "što bi se dogodilo kada bismo odlučili živjeti na Marsu" i "kako bi zapravo mogao izgledati život na 'crvenom planetu'"? Vjerojatno bismo gradili kuće pod zemljom da izbjegnemo radijaciju, namještaj bi bio recikliranog porijekla i napravljen od padobranskog platna, a 3D printeri pomogli bi nam stvoriti predmete u prirodnoj veličini. Na ovoj izložbi još možete vidjeti i prikaze drugih vanzemaljskih okoliša, uz simulacije mogućeg života upravo među njima.

Adresa: Design Museum, 224-238 Kensington High Street, Kensington, London W8 6AG
Traje do: 23. veljače 2020.

Nam June Paik, Tate Modern

Velika retrospektiva genijalca kojeg se smatra začetnikom video umjetnosti

Na izložbi cijenjenog korejsko-američkog umjetnika možete vidjeti kip Buddhe koji sjedi pred televizijom odmah do slavne instalacije iz 1974. pod imenom TV Garden. Predstavljeno je gotovo pola stoljeća Paikovog rada koji se uglavnom bazira na igri s video stvaralaštvom kombinirajući teme politike, zabave, golotinje, plesa i glazbe. Po toj video igri Paik je poznat kao avangardni genijalac.

Adresa: Tate Modern, Bankside, London SE1 9TG
Traje do: 9. veljače 2020.

Pronašli smo tri izložbe koje možete posjetiti u veljači 2020. Da, mi već razmišljamo o putovanju nakon blagdana (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više