Traži

Svakako obratite pozornost na ove hrvatske Instagram profile

Svakako obratite pozornost na ove hrvatske Instagram profile

Ana Buljan, Filip Filković Philatz, Sanja Bistričić i Marcella Zanki


Fotografija: Instagram

Donosimo vam nekoliko hrvatskih Instagram profila koji bi vam se mogli dopasti ako volite film i općenito umjetnost, a posebno onaj stvaralački moment "iza scene"...

Instagram je i dalje mnogima omiljena platforma za dijeljenje fotografija privatnih momenata, ali i onih koji se nerijetko vežu uz samu profesiju vlasnika profila. Iako se u Hrvatskoj najveća pažnja posvećuje Instagram profilima na kojima dominiraju beauty i moda, koji su ujedno nekako prevladali nad svima ostalima, postoje ipak oni koji su malo drukčiji. Govorim o onim hrvatskim instagramerima koji preferiraju umjetnost, točnije film, fotografiju, scenografiju i slično i to iz perspektive "iza scene".

Jedan takav je onaj od Ane Buljan, scenografkinje i umjetnice koja preferira situacije i sirovu estetiku koja se rijetko kod nas viđa. Ugodan kaos, neobični kadrovi s neobičnim detaljima, puno scenografskih elemenata koji su vrlo vjerojatno rekviziti za kakvo snimanje, pravo su osvježenje ako u fotografiji volite ovakvu naraciju. Drugi profil je onaj redatelja Filipa Filkovića Philtza koji je svoj profil spontano posvetio svojoj profesiji - režiji filmova, tv serijala, videospotova, dokumentaraca, reklama... Kod njega možemo vidjeti kako izgledaju setovi, kakva je atmosfera, kako uopće izgledaju snimanja i segmenti koje nikada ne vidimo u finalu, a i kakva se oprema koristi. Profil je ovo koji će definitivno cijeniti svi filmaši.

Treći profil je onaj fotografkinje Sanje Bistričić, koja preferira prirodno svjetlo, igru sjenama, organski okoliš i ekscentričan modni segment koji u to sve skupa vješto implementira. Njezin profil prava je oaza za sve one koji modu vole vidjeti iz neke druge perspektive, na kakvu možda nisu navikli. Sličan opus, ali s vintage dodatkom može se vidjeti i na profilu redateljice i fotografkinje Marcelle Zanki. Pomaknuta i pomalo ekscentrična estetika njezin su prefiks u sjajnom i zapaženom radu, a jednak izričaj vidljivo njeguje i privatno. Njezin Instagram profil bit će pravi izvor inspiracije za sve one koji u fotografiji vole izazove i provokaciju.

 

Ana Buljan (@anabb)

 

A post shared by ab (@anabb) on

 

A post shared by ab (@anabb) on

 

A post shared by ab (@anabb) on

 

A post shared by ab (@anabb) on

 

Filip Filković Philatz (@philatz)

 

 

 

 

 

Sanja Bistričić (@sanjabistricic)

 

 

 

 

 

Marcella Zanki (@marcellazanki)

 

 

A post shared by Marcella Zanki (@marcellazanki) on

A post shared by Marcella Zanki (@marcellazanki) on

A post shared by Marcella Zanki (@marcellazanki) on

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor