Search

Uskoro počinje jedan od ključnih svjetskih umjetničkih sajmova

Uskoro počinje jedan od ključnih svjetskih umjetničkih sajmova

Art Basel Miami Beach 2014.

Image: Buro247.ru

Od 4. do 7. prosinca sva se krema umjetničkog svijeta slijeva u Miami

Art Basel je započeo kao skromni umjetnički sajam koji je ubrzo prerastao u jedno od ključnih svjetskih umjetničkih događanja te dobio i svoju mlađu inačicu u sunčanom Miamiju. Kao jedna od najvećih umjetničkih izložbi "s one strane Atlantika" ona će ugostiti više od 250 galerija iz različitih zemalja zajedno s radovima nekih od najcjenjenijih suvremenih umjetnika. Sam sajam okružuje i nebrojeno mnogo drugih kulturnih događanja, no mi smo odlučili izdvojiti neke od najzanimljivijih izložbi ove godine.

Centralna izložba

Većina radova koji ove godine pristižu na Art Basel Miami Beach smjestit će se u golemi prostor Miami Beach Convention Center. Izložba javne umjetnosti bit će postavljena u park Soundscape, a na obje će se lokacije prikazivati filmovi. Topli Miami ugostit će, između ostalih, i Niki de Saint-Phalle koja je nedavno svoju izložbu imala i u Parizu.

Uskoro počinje jedan od ključnih svjetskih umjetničkih sajmova (фото 1)

Izložba Daniela Arshama

Suvremeni američki umjetnik Daniel Arsham voli se igrati s umjetničkim epohama, a za samostalnu izložbu je pripremio nešto poput putovanja kroz vrijeme gdje je u jednu kapsulu smjestio suvremene igračke i gadgete s ciljem ostavljanja poruke budućim naraštajima. "Bit će to poput arheološkog iskapanja sa zaokretom", komentirao je umjetnik.

Uskoro počinje jedan od ključnih svjetskih umjetničkih sajmova (фото 2)

Izložba Petera Lindbergha

Ljubitelji modne fotografije doći će na svoje uz ovu izložbu jednog od najvećih fashion fotografa današnjice. Izložba je organizirana u suradnji s brendom satova IWC koja je za svoju kampanju angažirala Lindbergha i zvjezdani glumački postav: Cate Blanchett, Emily Blunt, Christopha Waltza, Ewana McGregora te modele Adrianu Limu i Karolinu Kurkovu.

Uskoro počinje jedan od ključnih svjetskih umjetničkih sajmova (фото 3)

Design Miami/

Ljubitelji dizajna ne smiju zaobići prostore Design Miami/. Službeno je odvojen od glavnog programa, no uvijek se odvija u sklopu Miami Art Basela. Svake godine privlači vodeće dizajnere, galeriste, kolekcionare umjetnosti, trgovce umjetninama, kustose i kritičare te predstavlja najnovije struje u svijetu industrijskog i produkt dizajna.

Uskoro počinje jedan od ključnih svjetskih umjetničkih sajmova (фото 4)

Uskoro počinje jedan od ključnih svjetskih umjetničkih sajmova (фото 5)

Design District

Jedna je od najprivlačnijih četvrti u razvoju ovog sunčanog grada te trenutačno centar modnog života. Nije važno što je još u izgradnji ali već ima sve najvažnije butike: otvoreni su Prada, Louis Vuitton, Hermès, Dior, Cartier, Rick Owens i drugi koji u sklopu sajma predstavljaju svoje modno-umjetničke projekte.

Pierre Paulin & Herman Miller 1972 Project

Modna kuća Louis Vuitton svake godine posveti pažnju nekom od ključnih dizajnerskih ili arhitektonskih lica. Ove su godine odlučili uskrsnuti zaboravljeni projekt dizajnera Pierrea Paulina & Hermana Millera, osnivača američkog brenda namještaja. Zamišljen je još 1972. te otada čeka realizaciju, a sada je kuća Louis Vuitton izradila 18 unikatnih predmeta namještaja prema skicama Paulina.

Uskoro počinje jedan od ključnih svjetskih umjetničkih sajmova (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više