Search

Volite podcast? Pokušajte s domaćim imenima koja stvaraju novu vrstu slušatelja

Volite podcast? Pokušajte s domaćim imenima koja stvaraju novu vrstu slušatelja

Podcast je vrsta sadržaja koja je polako, ali sigurno počela osvajati i domaće slušatelje

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Na putu do posla, dogovorene kave ili uz popodnevno opuštanje, podcasti su dobar odabir kada nemate vremena u potpunosti se posvetiti onome što se odvija na ekranu, ali vas ipak zanima određena tematika. Potrebu za takvom vrstom slušanja prepoznali su i domaći kreativci pa nam na izbor ponudili čitav niz tematski posve različitih, ali jednako zanimljivih podcasta. Od svakodnevnih tema, preko različitih stručnih pitanja pa sve do putovanja, hrvatski podcasteri pokrivaju ih sve, a mi smo izdvojili nekoliko nama najzanimljivijih.

Volite podcast? Pokušajte s domaćim imenima koja stvaraju novu vrstu slušatelja (фото 1)

Indigo knjiga

Najnoviji podcast na domaćem terenu pokrenula je izdavačka kuća Indigo knjiga. Emitiraju ga na platformi SoundCloud, a u svojim razgovorima obrađuju knjige različitih tematika. Tako će u svakom podcastu otkriti detalje o autorima i knjigama te iste povezati s trenutnim zbivanjima u svijetu. Najavili su kako u budućnosti u svojim razgovorima planiraju ugostiti i stručnjake s različitih područja, vezanih za same naslove koje obrađuju. Prvi podcast u kojem obrađuju knjigu "Izgubljena noć" možete poslušati na poveznici.

Podcast Inkubator

Za ekipu iz Podcast Inkubatora zasigurno ste već čuli, no nije naodmet ponoviti kako je ovaj podcast, kao prvi takve vrste, pokrenut još 2017. godine. Za to je zaslužna ekipa s dugogodišnjim iskustvom u medijima, Dea Redžić, Ratko Martinović i Marko Petrak. Do danas je u Podcast Inkubatoru sudjelovao ogroman broj poznatih i manje poznatih, ali uvijek zanimljivih lica pa smo tako sigurni kako na njihovom YouTube kanalu baš svako može pronaći nešto za sebe.

Surove strasti

Također jedan od prvih hrvatskih podcasta bavi se nešto ozbiljnijim temama te ugošćuje ljude koji su u životu pronašli strast prema onome što rade, a istu su odlučili podijeliti sa slušateljima podcasta. Inače, zanimljivo je spomenuti, Surove strasti baš kao i podcast Indigo knjige, za razliku od Podcast Inkubatora te drugih domaćih podcasta, ne dolazi u video formatu.

KiloMetri

Radijska voditeljica Katarina Moškatelo također je nedavno pokrenula podcast, a njezini razgovori ponajviše će zainteresirati ljubitelje putovanja. Za sada je snimila dvije epizode u kojima je predstavila zaljubljenike u daleke destinacije, Domagoja Jakopovića Ribafisha i Domagoja Severa, a njezine sjajne uratke možete potražiti na Facebook stranici Kilometri.

nemoj me.

Maša s bloga Mashin the Beauty prošle je godine s dvoje najboljih prijatelja, Ninom Remenar i Filipom Jančikom, pokrenula podcast nemoj me. U sklopu istog progovaraju o temama kao što su odnosi, zrelost i odgovaraju na pitanja koja i sami sebi često postavljamo na dnevnoj bazi. Zabavna i zanimljiva, vjerujemo kako bi vam ova ekipa mogla popraviti i najteži dan.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više